Η εταιρεία Crypto Tether επένδυσε 200 εκατομμύρια δολάρια στην Blackrock Neurotech, αποκτώντας πλειοψηφικό μερίδιο στην αμερικανική εταιρεία εμφυτευμάτων εγκεφάλου, ανέφερε η Tether σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

Η Blackrock Neurotech κατασκευάζει διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων νευρικών εμφυτευμάτων που μπορούν να επιτρέψουν στους ανθρώπους να ελέγχουν υπολογιστές και προσθετικά χέρια χωρίς να κινούνται, αναφέρει η ιστοσελίδα της. Δεν έχει καμία σχέση με τη διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων BlackRock.

Neuralink: Επιτυχής η πρώτη εμφύτευση τσιπ σε άνθρωπο

Η συμφωνία, η οποία έκλεισε την Παρασκευή μετά από αρκετούς μήνες due diligence, αποτιμά την Blackrock Neurotech σε περίπου 350 εκατ. δολάρια, καθιστώντας την Tether τον μεγαλύτερο μέτοχό της, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Tether Πάολο Αρντοϊνο (Paolo Ardoino).

Τα 200 εκατομμύρια δολάρια από την Tether θα χρηματοδοτήσουν κυρίως την εμπορική αξιοποίηση και την ανάπτυξη της τεχνολογίας της Blackrock Neurotech, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερα από 40 άτομα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Tether.

Τα τελευταία χρόνια, διάφορες εταιρείες συσκευών, συμπεριλαμβανομένης της Neuralink του Elon Musk, έχουν αρχίσει να δοκιμάζουν εγκεφαλικά εμφυτεύματα σε ανθρώπους.

Η Tether εκδίδει ένα κρυπτονόμισμα με σύνδεση δολαρίου, το οποίο έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε κυκλοφορία τον Μάρτιο. Λέει ότι τα token υποστηρίζονται από αποθεματικά σε δολάρια.

Η Tether έχει κάνει μέχρι σήμερα περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων, χρησιμοποιώντας χρηματοδότηση από τα κέρδη της, ενώ άφησε τα αποθεματικά ανέγγιχτα, δήλωσε ο Ardoino.

Η Tether επενδύει σε τομείς όπως η βιώσιμη ενέργεια, η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογία peer-to-peer, αναφέρει η ιστοσελίδα της. Ο βραχίονας που επένδυσε στην Blackrock Neurotech ονομάζεται «Tether Evo», και είναι «αφιερωμένος στην προώθηση της ανθρωπότητας σε ένα μέλλον όπου η τεχνολογία και οι ανθρώπινες ικανότητες θα συγχωνεύονται με πρωτοφανείς τρόπους», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή