Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην «Κλουκίνας Λάππας»

·      Μαθαίνουμε λοιπόν πως πριν από λίγο άλλαξε χέρια μέσω του Χρηματιστηρίου το 27% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης στη τιμή των 0,9 ευρώ ανά μετοχή.

·      Στην αγορά ψιθυρίζεται πως πωλητής είναι ο Λουκάς Σπετζάρης, μέτοχος μειοψηφίας που βρίσκεται σε ανοιχτή ρήξη με τους βασικούς μετόχους, την οικογένεια Λάππα.

·      Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτησή του για τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου στην εταιρεία μόνο για την χρήση του 2020. Και όχι για το 2021, όπως ζητούσε αρχικά.

·      Στον αντίποδα, αγοραστής λέγεται πως είναι η Intracom.

·      Διαρροές που κυκλοφορούν στην πιάτσα θέλουν την Intracom να ενδιαφέρεται να αποκτήσει και το ποσοστό των βασικών μετόχων, το οποίο κυμαίνεται στα επίπεδα του 47%.

·      Οι ίδιες διαρροές υποστηρίζουν πως υπάρχει ήδη και συμφωνία, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνο.  Κάτι που μεταφέρουμε με επιφύλαξη καθώς δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να διασταυρώσουμε την σχετική πληροφορία.

·      Η ακίνητη περιουσία της Κλουκίνας – Λάππας, η οποία αποτιμάται σε περίπου 38 εκατ. ευρώ λέγεται πως είναι ο λόγος που η Intracom θέλει να αποκτήσει τον έλεγχο της εισηγμένης.

·      Ώστε στη συνέχεια να την εισφέρει σαν «προίκα» στον επενδυτικό βραχίονα που διατηρεί στο real estate. Την Intracom Properties.

—————————————-

Γιατί η φρενίτιδα με τον χρυσό είναι «κακός οιωνός»…

·      Με τα… «τσουβάλια» αγοράζουν χρυσό τελευταία οι κεντρικές τράπεζες ανά το κόσμο.

·      Ειδικά, η Τουρκία αναδεικνύεται στον καλύτερο πελάτη του πολύτιμου μετάλλου.

·      Πηχυαίοι τίτλοι σε διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για… «φρενίτιδα» και ένα δυναμικό ράλι που όμοιό του δεν έχει υπάρξει εδώ και 11 χρόνια.

·      Κάποιοι μάλιστα θυμήθηκαν τον χαρακτήρα της Disney, τον Σκρουτζ Μακ Ντακ, φιγούρα-σύμβολο της αθεράπευτης φιλαργυρίας που κολυμπούσε μέσα στις χρυσές… λίρες.

·      Ωστόσο, σύμφωνα με φίλους αναλυτές, η παραπάνω τάση πρέπει να μας κάνει να ανησυχούμε για την πορεία της οικονομίας.

·      «Η εκτόξευση της ζήτησης για χρυσό δεν είναι καλός οιωνός…», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

·      Και εξηγούν: «η προσφυγή στο ασφαλές καταφύγιο του χρυσού, ειδικά σε περιόδους υψηλών επιτοκίων σημαίνει ότι όλο και περισσότερο προεξοφλούν ότι τα πράγματα θα χειροτερεύσουν… τόσο απλά».

·      Πάντοτε, όπως λένε, σε ταραγμένες περιόδους όπως οι σημερινές οι επενδυτές τείνουν να τοποθετούν μέρος των χρημάτων τους στον χρυσό, για προφύλαξη.

·      Ο περίφημος κανόνας του 5% που προτρέπουν σύμβουλοι επενδύσεων να τηρούν οι πελάτες τους σε περιόδους πολέμου και συρρίκνωσης του παγκόσμιου ΑΕΠ.

·      Όλα πάντως θα κριθούν στην πράξη. Τότε θα φανεί εάν οι όποιοι φόβοι είχαν βάση ή απλά ήταν υπερβολικοί…

—————————————-

To «big bag» του ελληνικού κρασιού

·      Όσοι παρακολουθείται ενεργά τη στήλη έχετε ενημερωθεί για την πρωτοφανή «άνθηση» που βιώνει τα τελευταία χρόνια το ελληνικό κρασί. Ειδικά στις διεθνείς αγορές…

·      Εκτιμάται μάλιστα ότι η περσινή χρονιά θα είναι η καλύτερη στην ιστορία του κλάδου όσον αφορά στις εξαγωγές.

·      «Όλα δείχνουν πως θα κλείσουμε με ρεκόρ εξαγωγών…», λέει στη στήλη κορυφαίος Έλληνας οινοποιός.

·      Ο ίδιος μάλιστα έθεσε υπόψη μας ένα στοιχείο που πιστοποιεί την αλματώδη ανάπτυξη του κλάδου.

·      Την τελευταία δεκαετία, όπως μας ενημέρωσε, έχουν διπλασιαστεί τα οινοποιεία ανά την χώρα. Από 600 έχουν ανέλθει σε περίπου 1.200!

·      Οι αμπελουργικές ζώνες της χώρας, όπως της Νεμέας, του Αμύνταιου, της Σαντορίνης και της Νάουσας απέκτησαν νέες μονάδες που αξιοποιούν τις τοπικές και όχι μόνο ποικιλίες…

·      Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό νούμερο δεδομένου ότι την περίοδο εκείνη η ελληνική οικονομία ήταν δέσμια μιας επώδυνης κρίσης.

·      Να θυμίσουμε για όσους πιθανόν έχουν κοντή μνήμη – ότι λίγο έλειψε να βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης.

·      Αν και το θεωρούμε δύσκολο να ξεχάσει κανείς το καλοκαίρι του 2015 με τις ουρές στα ΑΤΜ και την έφοδο στα σούπερ μάρκετ…

·      Το ελληνικό κρασί έχει μπει σε διαφορετική τροχιά. Ας ελπίσουμε να συνεχίσει έτσι…
———————————————-

Δεν εγκαταλείπει το αμερικάνικο όνειρο η μπύρα Άλφα

·      Το «αμερικάνικο όνειρο» για την μπύρα Άλφα μπορεί να «πάγωσε» λόγω πανδημίας, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έσβησε.

·      Αυτό πληροφορούμαστε από έγκυρες, οι οποίες επιμένουν πως υπάρχει προοπτική στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για την μάρκα που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας…

·      Της θυγατρικής του πολυεθνικού κολοσσού της Heineken για όσους πιθανόν δεν γνωρίζουν.

·      Το σχέδιο όπως μαθαίνουμε μετατίθεται για μετά το 2023, όταν οι συνθήκες στην αμερικάνικη αγορά σταθεροποιηθούν και υπάρχει ξεκάθαρος ορίζοντας.

·      Ακόμη εκτιμάται πως υπάρχουν αρκετές αβεβαιότητες που επιβάλλουν αναμονή…

·      Κανείς άλλωστε απ’ όσους εμπλέκονται στο εγχείρημα δεν θέλει να δει την προσπάθεια να σταματά για λόγους… «ανωτέρας βίας».

·      Η εταιρεία πιστεύει πολύ στην μάρκα και θεωρεί ότι έχει τα φόντα να ακουμπήσει ένα ευρύτερο κοινό και όχι μόνο την ελληνική ομογένεια.

·      Βέβαια, μόνο μια μάρκα έχει καταφέρει να σπάσει αυτά τα όρια στο… Αμέρικα.

·      Και αυτή δεν είναι άλλη από την «Total», το γιαουρτι της ΦΑΓΕ…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino