Μετά την απόλυση 11.000 εργαζομένων η Meta φαίνεται πως… εξοικονόμησε χρήματα για την αναβάθμιση της προσωπικής ασφάλειας του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, όπως προκύπτει από χρηματιστηριακή ανακοίνωση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η μητρική του Facebook γνωστοποίησε ότι αυξάνει τις δαπάνες για την προσωπική ασφάλεια του διευθύνοντος συμβούλου και συνιδρυτή Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατά 4 εκατ. δολάρια, σε 14 εκατ. δολάρια, τη στιγμή που η εταιρεία έχει περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας προκειμένου να καταστήσει το 2023 «έτος αποτελεσματικότητας», όπως ο ίδιος έχει πει.

Meta: Ετοιμάζει νέο γύρο απολύσεων

«Απαραίτητη η αύξηση»

Το διοικητικό συμβούλιο της Meta δήλωσε ότι η αύξηση κατά 40% είναι «αρμόζουσα και απαραίτητη υπό τις περιστάσεις» και πραγματοποιείται λόγω ανησυχιών που γεννούν «συγκεκριμένες απειλές» για την ασφάλειά του, οι οποίες συνδέονται με τη θέση του ως ιδρυτή, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Meta.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ζάκερμπεργκ μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για «πρόσθετο προσωπικό, εξοπλισμό, υπηρεσίες, βελτιώσεις στην κατοικία του» και άλλες ανάγκες που σχετίζονται με την ασφάλειά του.

Ο μισθός του μεγιστάνα της τεχνολογίας είναι μόλις 1 δολάριο τον χρόνο – αλλά τα κέρδη του είναι πολύ περισσότερα. Ο Ζάκερμπεργκ κατέχει τη 16η θέση στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, λόγω των μετοχών του στη Meta, οι οποίες του απέφεραν 27 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Ετοιμάζεται νέος γύρος απολύσεων

Την ίδια στιγμή, η μητρική του Instagram και του WhatsApp προσανατολίζεται σε νέο γύρο απολύσεων, παρά τις μαζικές απολύσεις του Νοεμβρίου, τις μεγαλύτερες στην ιστορία της εταιρείας.

Ο Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα συνεχίσει να προσαθεί να μειώσει τα κόστη της με νέο σύνθημα: «το έτος αποτελεσματικότητας».

Η βελτίωση των προοπτικών της Meta στα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου οδήγησε τις μετοχές της σε άνοδο 18%, προσθέτοντας 88 δισ. δολάρια στην χρηματιστηριακή της αξία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές