Με τη διασφάλιση της στήριξης της Βραζιλίας, η κυβέρνηση της Χιλής προχωρά το μέγκα project για τη δημιουργία της πρώτης υποθαλάσσιας καλωδιακής γραμμής οπτικών ινών που θα ενώσει τη Νότιο Αμερική με την Ασία, ενισχύοντας τη συνδεσιμότητα για πάνω από 270 εκατ. κατοίκους της περιοχής.

Οι δύο χώρες έδωσαν τα χέρια σήμερα, με τον υπουργό Οικονομικών της Χιλής να επισημαίνει πως η οικονομική στήριξη και της Βραζιλίας είναι καθοριστικής σημασίας για να προχωρήσει το αξίας 388 εκατ. δολαρίων έργο.

Πραγματικά, στο project έχει ήδη συμφωνήσει να συμμετάσχει η Αργεντινή, ενώ σύντομα εκτιμάται πως θα συμμετέχουν και άλλες χώρες, όπως η Παραγουάη, η Ουρουγουάη και η Βολιβία, αναδεικνύοντας την κατασκευή της μήκους 13.180 χλμ καλωδιακής γραμμής σε περιφερειακή υπόθεση για τη Νότιο Αμερική.

Άλλωστε, ήδη από μόνες τους η Βραζιλία, η Χιλή και η Αργεντινή υπολογίζεται πως συγκεντρώνουν το 80% της ιντερνετικής κυκλοφορίας σε όλη την περιοχή.

Η γραμμή σχεδιάζεται να ξεκινήσει από το λιμάνι του Βαλπαραϊσο της Χιλής και μέσω Νέας Ζηλανδίας και Αυστραλίας να φτάσει έως την Ασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή