Μπορεί οι Αμερικανοί να αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να ταξιδέψουν εσωτερικά φέτος, ωστόσο οι αναζητήσεις για αεροπορικά εισιτήρια στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού εμφανίζονται αυξημένες κατά 47%, μετά τη δήλωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί ενδέχεται να μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με την ταξιδιωτική εφαρμογή Hopper που εδρεύει στο Μόντρεαλ.

Το Λονδίνο, το Παρίσι και η Βαρκελώνη είναι οι πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις στις συνολικές αναζητήσεις, ωστόσο τα στοιχεία του Hopper έδειξαν ότι η Δανία (+ 84%), η Πολωνία (+ 72%) και η Ελβετία (+ 63%) είδαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στις αναζητήσεις μετά από τις σχετικές δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν στις 25 Απριλίου.

Οι διαδικτυακές αναζητήσεις για την Κροατία (+ 31%) και την Ισλανδία (+ 22%) – δύο χώρες που είναι ήδη ανοιχτές για τους Αμερικανούς- , αυξήθηκαν επίσης μετά από την παραπάνω εξέλιξη.

«Διεθνώς, βλέπουμε μεγάλη αισιοδοξία για το άνοιγμα της Ευρώπης», δήλωσε η Μίστυ Μπελς CEO στο Virtuoso, ένα παγκόσμιο δίκτυο ταξιδιωτικών πρακτορείων που ειδικεύονται στην πολυτέλεια και τα βιωματικά ταξίδια.

H CEO του Virtuoso αναφέρθηκε και στην χώρα μας, σύμφωνα με το CNBC, λέγοντας ότι ενώ η Ελλάδα μαζί με την Ισλανδία είναι δημοφιλείς στο πελατολόγιο του Virtuoso, εντούτοις «ο κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός, με τις κρατήσεις να έχουν ήδη εξαντληθεί πριν καν τα σύνορα ανοόιξουν, είναι η Ιταλία».

Σε σχετικό πίνακα με τις δέκα πιο δημοφιλείς αναζητήσεις τουριστικών προορισμών από τις 27 Απριλίου έως τις 11 Μαίου, σύμφωνα με την ταξιδιωτική εφαρμογή Hopper, η Ελλάδα βρισκόταν στην έκτη θέση, ξεπερνώντας πόλεις όπως η Μαδρίτη, η Ρώμη, η Λισαβόνα και το Δουβλίνο.

“Αυτό δεν είναι απρόσμενο, δεδομένου ότι η Ιταλία συγκαταλέγεται πάντα μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για το δίκτυο Virtuoso. Ωστόσο δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν στους αγαπημένους τους προορισμούς”, είπε η Μπελς.

Οι κορυφαίοι προορισμοί του Virtuoso για καλοκαιρινές κρατήσεις ξενοδοχείων από Αμερικανούς είναι (με σειρά): Ηνωμένες Πολιτείες, Ιταλία, Μεξικό, Γαλλία, Μπαχάμες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Καναδάς, Ισπανία και Ιρλανδία.

Φθηνότερες πτήσεις

Εάν η Ευρώπη ανοίξει για αυτούς, οι Αμερικανοί μπορεί να έχουν έναν ακόμα λόγο για να χαίρονται. Οι πτήσεις προς την Ευρώπη είναι φθηνότερες από ό, τι στο παρελθόν, σύμφωνα με το Hopper.

“Το άνοιγμα μιας χώρας μπορεί να επιτρέψει μεγαλύτερο ανταγωνισμό μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών και να αυξήσει την προσφορά θέσεων που πωλούνται σε αυτές τις διαδρομές, γεγονός που τείνει να μειώσει τα αεροπορικά εισιτήρια βραχυπρόθεσμα”, δήλωσε ο Αντιτ Νταμοντάραν, οικονομολόγος στο Hopper.

Τα αεροπορικά εισιτήρια προς την Ισλανδία μειώθηκαν μετά το άνοιγμα της χώρας και παρόμοιες τάσεις συμβαίνουν και για τις υπερατλαντικές πτήσεις καθώς γίνεται όλο και πιο πιθανό ότι η Ευρώπη θα ανοίξει τις πόρτες της για τους εμβολιασμένους Αμερικανούς αυτό το καλοκαίρι, όπως εκτίμησε.

Η τάση, ωστόσο, δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ περισσότερο.

«Το Hopper εκτιμά ότι τα αεροπορικά εισιτήρια προς την Ευρώπη θα φτάσουν τα 775 δολάρια στα μέσα Ιουνίου», δήλωσε ο Νταμοντάρν.

Υπάρχουν ιδιαίτερα καλές προσφορές για αεροπορικά εισιτήρια μετ ‘επιστροφής προς την Πορτογαλία (501 δολ.) και την Ισλανδία (530 δολ.) την περασμένη εβδομάδα, είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός