Πτωτικά κινούνται τη Δευτέρα οι τιμές των βιομηχανικών μετάλλων, μετά τις προειδοποιήσεις που απηύηθαν οι κινεζικές αρχές προς τις εταιρείες commodities να μην συνεχίσουν να αυξάνουν τις τιμές τους. Η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (NDRC) προέτρεψε τις εταιρείες να διατηρήσουν τις τιμές σε «κανονικά επίπεδα».

Τα βιομηχανικά μέταλλα υποχωρούν, μετά από ένα πολύμηνο ράλι που έχει προκαλέσει η ταχύτατη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και η εκρηκτική αύξηση της ζήτησης.

Στο London Metal Exchange, ο χαλκός μειώθηκε κατά 1,6% στα 9.881 δολάρια ανά μετρικό τόνο, ενώ το αλουμίνιο υποχώρησε κατά 1,09% στα 2.370 δολάρια ανά μετρικό τόνο.

Σύμφωνα με μια έκθεση του κρατικού μέσου μαζικής ενημέρωσης The Global Times, βασικές κινεζικές εταιρείες χάλυβα, σιδήρου και αλουμινίου ήταν μεταξύ αυτών που «κλήθηκαν συλλογικά» να δώσουν εξηγήσεις.

Οι Global Times ανέφεραν επίσης δήλωση της NDRC ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λόγω της συνεχούς και δραστικής αύξησης μιας μερίδας εμπορευμάτων.

Το Πεκίνο είχε ήδη ανακοινώσει νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα ότι θα εντείνει τα μέτρα σχετικά με τον εφοδιασμό με βασικά προϊόντα, λέγοντας ότι θα περιορίσει τις «παράλογες» τιμές.

Η Κίνα, η οποία είναι γνωστή ως «παγκόσμιο εργοστάσιο», είναι ο μεγαλύτερος χρήστης πρώτων υλών παγκοσμίως.

Τον Απρίλιο, οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν απροσδόκητα καθώς η γρήγορη ανάκαμψη της Αμερικής από την πανδημία βοήθησε στην τόνωση της ζήτησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές