Η εταιρεία αφού εξέτασε διάφορες τοποθεσίες κατέληξε στο Τρόι Τάουνσιπ, της κομητείας Γουντ στο Οχάιο, για να κατασκευάσει εκεί τις νέες της εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνουν εργοστάσιο, γραφεία και χώρους ανάπαυσης και αναψυχής. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του καλοκαιριού και θα φέρουν στην περιοχή περίπου 2.000 νέες θέσεις εργασίας. Η παραγωγή από το νέο εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2023.

«Σχεδιάζαμε κάτι τέτοιο για χρόνια, αλλά πιστεύω η πανδημία ήταν ο παράγοντας που μας έδωσε την ώθηση να αποφασίσουμε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν σπουδαίο», ανέφερε σε δηλώσεις του στο δίκτυο CNBC ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Peloton, Τζον Φόλεϊ. «Το να έχουμε περισσότερη ευελιξία σε επίπεδο παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας θα μας επιτρέψει να κοιμόμαστε πιο ήσυχοι», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή οικιακών οργάνων γυμναστικής μέχρι τώρα κατασκεύαζε τα προϊόντα της σε εγκαταστάσεις άλλων κατασκευαστών, σε χώρες της Ασίας. Η πανδημία έφερε μια σημαντικά αυξημένη ζήτηση, την οποία δεν μπορούσε πάντα να καλύψει η εταιρεία με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις και αναστάτωση σε καταναλωτές αλλά και επενδυτές.

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα δαπανήσει ένα ποσό άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να επιταχυνθούν οι παραδόσεις μέσω αεροπορικών και θαλάσσιων μεταφορών.

Παράλληλα, η Peloton εξαγόρασε την Precor, κατασκευάστρια ανάλογου εξοπλισμού, έναντι του ποσού των 420 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να αποκτήσει τις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε Βόρεια Καρολίνα και Ουάσιγκτον. Στόχος, να μεταφερθούν εκεί οι γραμμές παραγωγής για ορισμένα μοντέλα οικιακών ποδηλάτων και διαδρόμων, έως το τέλος της χρονιάς.

Οι πιθανοί πελάτες θα μπορούν να επισκέπτονται το εργοστάσιο στο Οχάιο, να βλέπουν τα προϊόντα ή να προγραμματίζουν περιηγήσεις στις γραμμές παραγωγής, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Σύμφωνα με τον Φόλεϊ, ο άπλετος χώρος των εγκαταστάσεων σημαίνει ότι η Peloton θα έχει τον διαθέσιμο χώρο να κατασκευάσει πρόσθετα προϊόντα τα επόμενα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές Μαΐου η Peloton υποχρεώθηκε να ανακαλέσει μια ολόκληρη σειρά διαδρόμων για λόγους ασφαλείας. Επρόκειτο για το λιγότερο ακριβό μοντέλο της εταιρείας, το Tread, που επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα αλλά καθυστέρησε ώστε να προστεθούν νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας, τα οποία θα είναι τελικά διαθέσιμα εντός του καλοκαιριού.

Το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, τα συνολικά έσοδα της Peloton γνώρισαν αύξηση κατά 141% φτάνοντας στα 1,26 δισεκατομμύρια δολάρια, από 524,6 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Η Peloton αναμένει ότι οι πωλήσει για το τρίμηνο που διανύουμε θα ανέλθουν στο ποσό των 915 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι