Υψηλές αποδόσεις και διπλασιασμό της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) βλέπει στη Mytilineos η Citi.

Ο διεθνής χρηματοοικονομικός οίκος εκτιμά μάλιστα ότι η εισηγμένη θα διπλασιάσει τα EBITDA της έως το 2023, ενώ δίνει τιμή στόχο για τη μετοχή στα 20 ευρώ σε σχέση με τη προχθεσινή τιμή της που έκλεισε στα 14,76 ευρώ. Προβλέπει επίσης και διπλασιασμό της αξίας της μετοχής στα 28 ευρώ.

Η Citi περιγράφει σε ειδική έκθεση της το «φιλόδοξο» σχέδιο της Mytilineos για τον «πράσινο» μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων της που θα βασίζεται στην αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας έναντι της θερμικής, ενώ επίσης τονίζει και την αύξηση της έκθεσης του βιομηχανικού τομέας της στην κυκλική οικονομία μέσω της παραγωγής ανακυκλωμένου αλουμινίου.

“Ο μετασχηματισμός αυτός θα τοποθετήσει την εταιρία πιο μπροστά σε σχέση με τους ομότιμους ομίλους της που λειτουργούν με χαμηλού κόστους παραγωγή αλουμινίου», υπογραμμίζει η Citi, συμπληρώνοντας την εκτίμηση της για διπλασιασμό των EBITDA και της τιμής της μετοχής. Κατά τον διεθνή χρηματοοικονομικό οίκο οι περαιτέρω δυνατότητες της εταιρίας από τις προαναφερόμενες πρωτοβουλίες είναι υποτιμημένες από την αγορά.

Ο οίκος της Citi, με αφορμή και το σχεδιασμό για την βιομηχανία του αλουμινίου είναι η αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή στα 20 ευρώ.

Οι αναλυτές σημειώνουν πως το ανακυκλωμένο αλουμίνιο θα αποτελεί το 25% της παραγωγής.

Εξάλλου, προβλέπουν πως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα φθάσουν το 50% στο χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικής ενέργειας – η έναρξη λειτουργίας του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 0,8GW θα αυξήσει την εγκατεστημένη ισχύ του σε 2,4GW, και αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης στο εγγύς μέλλον. Επιπλέον, η Mytilineos, σύμφωνα με τη Citi, στοχεύει σε εγκατάσταση ηλιακής ισχύος 1,5GW, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε 2GW έως το 2024.

H Citi εκτιμά «μεγάλα» κέρδη και συγκεκριμένα βλέπει διπλασιασμό του EBITDA για το 2023 σε σχέση με το 2020 με πρόσθετα λειτουργικά κέρδη 200 έως 250 εκ. ευρώ.

Για το 2025 προβλέπει λειτουργικά κέρδη 900 εκ. Ευρώ έναντι των 315 εκ. Ευρώ το 2020

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών