Οι εμπλοκές με τις βεβαιώσεις αποδοχών για τους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή και ο αργός ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων οδηγούν το υπουργείο Οικονομικών στον δρόμο της παράτασης της προθεσμίας τουλάχιστον ως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι αδυνατούν να υποβάλουν φορολογική δήλωση, καθώς δεν έχουν αναρτηθεί στο Τaxis οι βεβαιώσεις από το υπουργείο Εργασίας για τα μηνιαία επιδόματα των 534 ευρώ που έλαβαν το 2020, λόγω της αναστολής της σύμβασης εργασίας, που είναι μεν αφορολόγητα αλλά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για την κάλυψη των τεκμηρίων διαβίωσης.

Σημειώνεται ότι τα ποσά των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού που χορηγήθηκαν το 2020 προσυμπληρώνονται από την ΑΑΔΕ στους κωδικούς 781-782 του φετινού Ε1.

Αν και τα ποσά αυτά δεν φορολογούνται σαν εισόδημα, καλύπτουν όμως τεκμήρια για τα οποία, λόγω ξαφνικής πτώσης των εισοδημάτων πέρυσι, όσοι εργαζόμενοι ζούσαν με τα 534 ευρώ το μήνα, θα κληθούν να πληρώσουν άδικα φόρους ως μη όφειλαν, αν δεν τα καλύψουν με άλλους τρόπους (πχ ανάλωση κεφαλαίου παρελθόντων ετών κλπ).

Επισημαίνεται ότι οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν τη δήλωσή τους έως τις 28 Ιουλίου μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος σε οκτώ μηνιαίες δόσεις έως και τον Φεβρουάριο του 2022 και εφόσον πληρώσουν ολόκληρο το ποσό εφάπαξ έως το τέλος Ιουλίου, θα έχουν έκπτωση 3%.

Όσοι υποβάλουν τη δήλωσή τους έως τις 27 Αυγούστου θα πρέπει να πληρώσουν διπλή δόση τον Αύγουστο, ενώ χάνουν την έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση
Tax |

Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση

O υφυπουργός Εργασίας διαπίστωσε ότι η κάλυψη του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας από συμπληρωματική συνταξιοδοτική ασφάλιση υπολείπεται σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες