Την ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς μετά τη σταδιακή άρση των lockdown και την εκκίνηση των μαζικών εμβολιασμών τροφοδοτήθηκε και η ανάκαμψη της ζήτησης.

Ειδικότερα, η αύξηση στην βενζίνη είναι πολύ σημαντική, καθώς, ενώ στις 5 Ιανουαρίου το ένα λίτρο αμόλυβδης κόστιζε 1,438 ευρώ, η τιμή του στις 5 Ιουλίου έφτασε στο 1,662 ευρώ.

Μάλιστα, υπάρχουν περιοχές όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κεφαλονιά, όπου η τιμή του λίτρου της αμόλυβδης μπορεί να προσεγγίσει μέχρι και το 1,82 ευρώ.

Όπως υποστηρίζουν παράγοντες του κλάδου των πετρελαιοειδών, οι τιμές δεν πρόκειται να πέσουν κατά τους επόμενους μήνες, καθώς τα σημάδια από τις διεθνείς αγορές δείχνουν συνέχιση των υψηλών… πτήσεων.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Οι προβλέψεις της αγοράς για τις εξελίξεις των τιμών

«Τα καύσιμα πήραν ανοδική πορεία γιατί ανεβαίνει η τιμή τους διεθνών» εξήγησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, κάνοντας λόγο ότι οι τιμές των καυσίμων στο εξωτερικό επηρεάζουν και τις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, η αποτυχία του ΟΠΕΚ+ να καταλήξει σε συμφωνία για την αύξηση της παραγωγής οδήγησε τις τιμές του αργού στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών τουλάχιστον ετών.

Το Brent, διεθνής δείκτης αναφοράς, άγγιξε τα 77,84 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη – το υψηλότερο επίπεδο από το 2018 – ενώ η αμερικανική ποικιλία WTI σκαρφάλωσε στα 76,98 δολάρια – το υψηλότερο επίπεδο από το 2014.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ψηφιακός μετασχηματισμός: Πρώτοι στα social media, ουραγοί στις τραπεζικές συναλλαγές
Οικονομία |

Η σχέση των Ελλήνων με τις ψηφιακές τεχνολογίες - Τα social media και οι τραπεζικές συναλλαγές

Πώς υιοθετούν οι επιχειρήσεις τις ψηφιακές τεχνολογίες; Πώς χρησιμοποιούν οι πολίτες τις δημόσιες και άλλες υπηρεσίες στο διαδίκτυο; Ποια είναι η συμμετοχή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;