Η ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση ποσού 500 εκατ. ευρώ από τους καταναλωτές ετησίως για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 400.000 το χρόνο, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο 4ο Invest GR Forum.

«Η στρατηγική για την ενέργεια και το κλίμα συμπυκνώνεται στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας», πρόσθεσε ο υπουργός σημειώνοντας ότι στην πορεία για την κλιματική ουδετερότητα θα χρειαστούν επενδύσεις σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών, σε αποθήκευση και εξοικονόμηση ενέργειας.

Μέχρι αύριο θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου με τη Σαντορίνη και έπεται ο διαγωνισμός για τις υπόλοιπες Κυκλάδες που δεν έχουν διασυνδεθεί ακόμη, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης.

Ο γενικός διευθυντής της Hewlett Packard Enterprise για την Ελλάδα και την Κύπρο, Μιχάλης Κασιμιώτης περιέγραψε τους στόχους που έχει θέσει η εταιρεία για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος (μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 55 % ως το 2025 σε σχέση με το 2016 στις λειτουργικές δραστηριότητες και 15 % στα εργοστάσια, διασφάλιση του 50 % της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται από Ανανεώσιμες Πηγές). Όπως είπε το 6% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας γίνεται στα data centers, και η εταιρεία εφαρμόζει σειρά λύσεων για τον περιορισμό της (επιλογή σωστού εξοπλισμού και προγραμμάτων, διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών λειτουργίας, πρόβλεψη και πρόληψη δυνητικών προβλημάτων, περιορισμός των απορριμμάτων εξοπλισμού πληροφορικής κ.α.).

Ο γενικός διευθυντής Ελλάδος της Huawei Νικόλαος Λάζαρης υπογράμμισε ότι η αποθήκευση ενέργειας στο μέλλον θα είναι το ίδιο σημαντική όσο και η παραγωγή ενώ οι μονάδες ΑΠΕ θα εγκαθίστανται εξ αρχής σε συνδυασμό με μπαταρίες. Με τους νέους ταχυφορτιστές, πρόσθεσε, σύντομα η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε 10 – 15 λεπτά.

Τέλος ο γενικός διευθυντής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Αλέξανδρος Δανιηλίδης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της εταιρίας για μείωση των εκπομπών αλλά και της κατανάλωσης νερού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Αυξήσεις 150 εκατ. ευρώ στο ρεύμα πληρώνει κάθε μήνα η βιομηχανία
Βιομηχανία |

Αυξήσεις 150 εκατ. ευρώ στο ρεύμα πληρώνει κάθε μήνα η βιομηχανία

Πάνω από 20% έως 40% το κόστος παραγωγής των ενεργοβόρων επιχειρήσεων εξαιτίας των ανατιμήσεων της ηλεκτρικής ενέργειας. Τι είπε ο πρόεδρος της ΕΒΙΚΕΝ και ο διευθυντής Ευρωπαϊκών και Ρυθμιστικών Θεμάτων της Mytilineos σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας

Κομισιόν – Έγκριση στην απόκτηση του κοινού ελέγχου της Gastrade από τους ΔΕΣΦΑ, κα Κοπελούζου, ΔΕΠΑ Εμπορίας, GasLog και BTG
Ενέργεια |

«Πράσινο φως» από Κομισιόν για Gastrade

Η Gastrade αναπτύσσει την πλωτή Μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) που θα εγκατασταθεί στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, στη Βόρεια Ελλάδα. Ο ΔΕΣΦΑ έχει στην κυριότητά του, λειτουργεί, συντηρεί, διαχειρίζεται, εκμεταλλεύεται και αναπτύσσει το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου της Ελλάδας

Παραλλαγή Όμικρον – Δεν υπάρχει ανάγκη για βεβιασμένες αποφάσεις στην αγορά πετρελαίου, λέει η Ρωσία
Ενέργεια |

Ρωσία: Καμία ανάγκη για βεβιασμένες αποφάσεις στην αγορά πετρελαίου λόγω...όμικρον

Η Ρωσία δεν βλέπει ανάγκη για επείγουσα δράση στην αγορά πετρελαίου αναφορικά με το νέο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, υποβαθμίζοντας την πιθανότητα αλλαγών στην παγκόσμια συμφωνία για το πετρέλαιο