Μια ανάσα πριν το γενικό μπλακ αουτ έφτασε γύρω στις 12.30 το μεσημέρι η Αττική όταν οι πύρινες φλόγες στην περιοχή του Κρυονεριου προκάλεσαν διαταραχή στις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του βορειοανατολικού λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο control room του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονερι σήμανε κόκκινος συναγερμός όταν διαπιστώθηκε πως οι γραμμές υπερυψηλής Λαρυμνας – Αγ Στέφανου, Αγ Στέφανου – Αχαρνών και Αγ. Στέφανου – Χαλκηδόνας – Ολυμπιακού Χωριού έσβησαν από το σοκ των καπνών και των ισχυρών ανέμων της πυρκαγιάς. Πύρινη εστία στην περιοχή του Κρυονερίου όπου συγκλίνουν οι τρεις αυτές οι γραμμές προκάλεσε διαταραχή.

Αυτόματα, λένε οι ίδιες πληροφορίες, ενεργοποιήθηκε το «κόκκινο» μπουτόν και κόπηκαν από την Αττική φορτία 300 MW και και χειροκίνητα από τον ΔΕΔΔΗΕ αλλά 100 MW. Το μπλακ αουτ αποφεύχθηκε με κόστος βέβαια τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Αττικής.

Τα προαναφερόμενα μεγάλα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης τέθηκαν εκ νέου σε λειτουργία και τώρα γίνονται προσπάθειες επαναφοράς της ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών από τον ΔΕΔΔΗΕ με τρόπο ώστε να επανέλθει ομαλά το σύστημα.

Οι εκ περιτροπής διακοπες ηλεκτροδότησης στις περιοχές που ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ γίνονται μέχρι να ομαλοποιηθεί το ισοζύγιο παραγωγής-ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές η ώρα και η διάρκεια τους δεν είναι εύκολο να προσδιοριστούν όσο η πυρκαγιά στα σημεία που βρίσκονται οι κρίσιμες γραμμές μεταφορές κινείται ανεξέλεγκτα και τις επηρεάζει.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η ηλεκτροδότηση σταδιακά επανέρχεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης