Όσοι παρακολουθούν με ψυχραιμία και με την απαιτούμενη απόσταση τα πολιτικά πράγματα σίγουρα δεν έπεσαν από τα σύννεφα με την απόφαση του πρωθυπουργού να διατηρήσει αμετάβλητο το οικονομικό επιτελείο.

Οι καίριες παρεμβάσεις και αλλαγές έγιναν εκεί όπου η εικόνα της κυβέρνησης είχε τρωθεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε κανέναν λόγο να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή που θα έριχνε σκιές στο ισχυρό χαρτί, το οποίο παραμένει η οικονομία.

Ενδεχόμενη αλλαγή θα συνιστούσε αυτογκόλ, θα θόλωνε και θα έθετε υπό αμφισβήτηση συνολικά το κυβερνητικό αφήγημα δίνοντας περισσότερα «πατήματα» στην αντιπολίτευση.

Η αλήθεια είναι ότι παρά τις αντιξοότητες και τις επιπτώσεις του νέου κύματος της πανδημίας, οι απαισιόδοξες προβλέψεις για την οικονομία προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται. Το ποτήρι είναι μάλλον μισογεμάτο.

Η οικονομία εμφανίζει ισχυρές αντοχές υποστηριζόμενη έτι περαιτέρω από την καλύτερη του αναμενόμενου πορεία του τουρισμού τον Αύγουστο, με την τάση να παραμένει ανοδική.

Αλλά και η χρονική στιγμή – λίγες μέρες πριν από τη ΔΕΘ και εν όψει των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς – καθιστούσε οποιαδήποτε σκέψη για αλλαγή απαγορευτική.

Θα έστελνε λάθος μήνυμα εντός και εκτός.

Ακόμη και η κατάργηση της θέσης Υφυπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Ψήφο, μόνο ως ψήφος εμπιστοσύνης προς το οικονομικό επιτελείο μπορεί να εκληφθεί.

Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ η εξέλιξη αυτή δεν συνιστά σε καμιά περίπτωση κεραυνό εν αιθρία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion