H ισχυρή ναυλαγορά χύδην ξηρού φορτίου επέδρασσε θετικά και στα οικονομικά αποτελέσματα της Navios Maritime Holdings της Αγγελικής Φράγκου.

Η εισηγμένης στο Nyse ναυτιλιακή εταιρεία της κας Φράγκου επέστρεψε στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 στην κερδοφορία ενώ κατάγραψε και σημαντικά αυξημένα έσοδα.

Ειδικότερα τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 143,624 εκατ. δολ έναντι 97,127 εκατ. δολ ένα χρόνο πριν και τα κέρδη έφτασαν τα 24,936 εκατ. δολ έναντι ζημιών 35,271 εκατ. δολ πέρυσι το δεύτερο τρίμηνο.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κα. Αγγελική Φράγκου δηλώνει ότι η αγορά του χύδην ξηρού φορτίου είναι πολύ ισχυρή και αισιοδοξεί ότι η οι υγιείς ναύλοι για όλες τις κατηγορίες πλοίων θα συνεχισθούν καθώς η ζήτηση για σιδηρομετάλλευμα, άνθρακα και σιτηρά είναι μεγάλη.

Η Navios Hodings θα ελέγχει το 10,3% του νέου ναυτιλιακού γίγαντα που δημιουργεί η κα. Φράγκου με την συγχώνευση των Navios Maritime Partners L.P (98 πλοία) και Navios Maritime Acquisition (45 πλοία), ενώ κατέχει στόλο από 38 πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 4,1 εκατ. dwt εκ των οποίων τα 25 είναι ιδιόκτητα και τα 13 ναυλωμένα με μακροχρόνια συμβόλαια.

Ανά κατηγορία πλοίων 12 είναι Capesize, 21 Panamax, τέσσερα Ultra-Handymax και Handysize με μέσο όρο ηλικίας τα 8,6 έτη.

Η Navios Holdings έχει εξασφαλίσει με ναυλώσεις το 80,5% των ημερών λειτουργίας τους στόλου για τους επομενους έξι μήνες του 2021, με ένα μέσο ημερήσιοέσοδο ανά πλοίο τα 16.441 δολ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία