Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε προ ημερών ότι σχεδιάζει να λάβει «τολμηρά μέτρα» για την επιβολή αντιμονοπωλιακών νόμων που στοχεύουν σε εταιρείες συσκευασίας κρέατος, οι οποίες προκαλούν αυξήσεις στις τιμές του βόειου κρέατος και των πουλερικών στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Παρόλο που οι τιμές του βόειου κρέατος αυξάνονται, οι κτηνοτρόφοι βγάζουν λιγότερα χρήματα, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Η κλιματική αλλαγή, τα εργασιακά ζητήματα, οι μεταφορές και άλλες διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού έχουν συμβάλει στην αύξηση του κόστους τα τελευταία χρόνια. Οι διαταραχές που προκλήθηκαν από την πανδημία επιτάχυναν στη συνέχεια τον ρυθμό αύξησης των τιμών.

Αυτές οι αυξήσεις τιμών έχουν σημαντικές συνέπειες για τους πιο ευάλωτους Αμερικανούς. Το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε την Τετάρτη ότι 13,8 εκατομμύρια νοικοκυριά θεωρήθηκαν επισιτιστικά επισφαλή το 2020.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν τον περασμένο μήνα αύξησε τη βοήθεια για το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφικής Βοήθειας (SNAP), σε ποσοστό πάνω από 25%.

«Είναι ένας συνδυασμός όλων αυτών των παραγόντων», δήλωσε ο συντάκτης του SuperMarketGuru.com, Φιλ Λέμπερτ. «Είναι πολύ δύσκολο να πούμε τι έκανε η πανδημία; Τι κάνει η κλιματική αλλαγή; Τι κάνουν οι μεταφορές; Πρέπει λοιπόν να τα συνδυάσουμε όλα μαζί. Και πρέπει να τα λύσουμε όλα μαζί ».

Πηγή CNBC

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα