Ο ΟΤ  βρέθηκε στην καρδιά των εξελίξεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης  αυτό το Σαββατοκύριακο. Στο περίπτερο του βρέθηκαν στελέχη της κυβέρνησης, επιχειρηματίες, φορείς και παράγοντες ενημερώνοντας και σχολιάζοντας όλες τις εξελίξεις στη ΔΕΘ.

Σήμερα, Κυριακή, στο περίπτερο του ΟΤ πρώτος καλεσμένος ήταν ο κ. Δημήτρης Σκάλκος, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, ο οποίος σημείωσε ότι ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης θα δημιουργήσουν 300.000 νέες θέσεις.

Ακολούθησε ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Ο κ. Τάσιος υπογράμμισε ότι σε ευχάριστη έκπληξη εξελίχθηκε η πορεία του τουρισμού εφέτος και ήδη έχει «πιαστεί» το 50% του 2019.

Για τον στόλο των ΜΜΜ και τον σιδηρόδρομο στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, αναφέρθηκε στην πώληση του λιμανιού, τονίζοντας ότι η νέα επένδυση θα αλλάξει την όψη της  ακριτικής πόλης.

H υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη τόνισε πως οι διαφορετικές μορφές τουρισμού μπορεί να αποτελέσουν το κλειδί για την ανάπτυξη.

Σε 130.000 ανέρχονται οι συντάξεις που εκκρεμούν με στόχο του υπουργείου Εργασίας να είναι η έκδοση 30.000 συντάξεων κάθε μήνα, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Γιώργος Kαρανίκας, πρόεδρος της ΕΣΕΕ, τόνισε πως είναι «μονόδρομος τα συνεργατικά σχήματα στις μικρομεσαίες» ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Ο Χρίστος Νικολούδης, διευθύνων σύμβουλος Mantis Innovation και δημιουργός της πλατφόρμας Elevate Greece, και ο Γιάννης Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Sammy, βρέθηκαν στο περίπτερο του ΟΤ και μίλησαν για το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Ο Αθανάσιος Σαββάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, τόνισε πως «οι προτάσεις των φορέων του επιχειρηματικού κόσμου εισακούστηκαν» και υπήρξε «θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης», ενώ αναφερόμενος στην αύξηση του ενεργειακού κόστους ζήτηση από την κυβέρνηση «μικροπαρεμβάσεις».

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι από αύριο η κυβέρνηση θα ξεκινήσει την παρουσίαση επενδύσεων και θα υπάρξουν δύο πολύ σημαντικές ειδήσεις για δάνεια, επλεξιμότητες δανείων, αλλά και την πρώτη σύμβαση με τις τράπεζες.

Η πρώτη ημέρα

Το Σάββατο, στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, o δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Νωρίτερα, το «παρών» έδωσαν, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιώργος Τσαπρούνης, διευθυντής εταιρικών σχέσεων στη Wind, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου, ο αναπληρωτής υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, ο Αθανάσιος Δαγούμας, πρόεδρος ΡΑΕ και ο Γιάννης Μαστροκώστας, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ.

Στο πάνελ βρέθηκαν ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Ευστράτιος Στυλιανίδης,  ο πρύτανης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Ανδρέας Φλώρος και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Στη συνέχεια μίλησε ο Παναγιώτης Βλάμος, επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου του Ιονίου Πανεπιστημίου επίσης μίλησε και ο Μάνος Μανουσάκης, πρόεδρος του ΔΣ του ΑΔΜΗΕ.

Tη σκυτάλη πήρε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ακολούθησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και ο  διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Παπαστράτος, Γιάννης Μαστροκώστας.

Ακολούθησε ο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας , ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης  και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας