Ένα μίγμα αρνητικών συγκυριών όχι μόνο εξανέμισε όλα τα θετικά στοιχεία της οικονομίας και των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων, αλλά πίεσε εκ νέου το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα στην ακόμη χαμηλότερη στήριξη των 870 μονάδων.

Το αποτέλεσμα ήταν στο πενθήμερο ο γενικός δείκτης να χάσει πάνω από 4%, καθώς μετά το -2,27% της Δευτέρας, λόγω εξωτερικών καταλυτών, ήρθε το σημερινό -1,54% στις 873 μονάδες, λόγω εσωτερικών καταλυτών.

Τι κι αν οι ξένοι αναλυτές αναβαθμίζουν τις εκτιμήσεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η ελληνική αγορά βρέθηκε αυτήν την εβδομάδα σε βέρτιγκο, αποτυπώνοντας την αποστροφή κινδύνου των ξένων για ευμετάβλητες αγορές όπως το ΧΑ, αλλά και τη συνεχή απορρόφηση κεφαλαίων από τις εισηγμένες, με τελευταία την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ.

Σαφώς οι εξελίξεις γύρω από την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ κατά 750 εκ. ευρώ θα απασχολήσουν την αγορά το επόμενο διάστημα, με τα πρώτα σχόλια των αναλυτών στον ot.gr να αναφέρουν ότι αν και θα υπάρξουν αναταράξεις τόσο στον τίτλο όσο και στην αγορά, μακροπρόθεσμα η είσοδος ιδιωτών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο θα φέρει ρευστότητα στην εταιρία προκειμένου να πραγματοποιήσει το τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα.

Στη σκιά της αβεβαιότητας

Μετά και τα σημερινά δεδομένα πλέον η εικόνα του ΧΑ είναι και πάλι αρνητική, απέχοντας πάνω από 30 μονάδες από τα πρόσφατα υψηλά του και με ένα διεθνές περιβάλλον ναρκοθετημένο από σημαντικές πηγές αβεβαιότητας. Και όλα αυτά την ώρα που οι ξένοι παραμένουν σταθερά προσανατολισμένοι στο ζήτημα της Evergrande, ενώ οι κεντρικές τράπεζες εξετάζουν τον τρόπο της αναδίπλωσης από τις χαλαρές νομισματικές τους πολιτικές.

Βουτιά 11,53% η ΔΕΗ

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΔΕΗ έκλεισε με απώλειες 11,53%, με τον Μυτιληναίο να υποχωρεί λίγο πάνω από τα 14 ευρώ με απώλειες 3,10%.

Σημαντική ήταν η επίδραση στον γενικό δείκτη και του -2,89% του ΟΤΕ, όπως και τα άνω του 1% ήταν οι απώλειες σε Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Eurobank, Εθνική και ΑΔΜΗΕ. Σε αρνητικά εδάφη και η πλειονότητα των τίτλων, με μόνη τη Βιοχάλκο να ξεχωρίζει στον αντίποδα, με κέρδη 2,77%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες