Αρχής γενομένης από σήμερα Τετάρτη το YouTube έχει απαγορεύσει όλα τα βίντεο που περιέχουν παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια που χορηγούνται επί του παρόντος και έχουν εγκριθεί από τις τοπικές υγειονομικές αρχές ή τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το YouTube αναφέρει ότι οι χρήστες δεν πρέπει, για παράδειγμα, να δημοσιεύουν βίντεο στα οποία ισχυρίζονται ότι τα εμβόλια οδηγούν σε χρόνιες παρενέργειες (εκτός από τις σπάνιες παρενέργειες που έχουν αναγνωρίσει οι υγειονομικές αρχές), περιεχόμενο που ισχυρίζεται ότι τα εμβόλια δεν μειώνουν τη μετάδοση ή τη συστολή των ασθενειών, ή βίντεο που έχουν ανακρίβειες σχετικά με τα συστατικά του εμβολίου.

Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Το YouTube «θα συνεχίσει να επιτρέπει περιεχόμενο σχετικά με πολιτικές εμβολίων, νέες δοκιμές εμβολίων και ιστορικές επιτυχίες ή αποτυχίες εμβολίων».

Οι χρήστες μπορούν επίσης να μοιραστούν επιστημονικές συζητήσεις για εμβόλια και προσωπικές μαρτυρίες σχετικά με τις εμπειρίες τους, αρκεί να μην έχουν ιστορικό προώθησης παραπληροφόρησης για τα εμβόλια και το βίντεό τους να συμμορφώνεται με τους άλλους κανόνες του YouTube.

Η YouTube είπε στην Washington Post ότι καταργεί τα κανάλια που συνδέονται με γνωστούς πολέμιους του εμβολίου, συμπεριλαμβανομένων των Joseph Mercola και Robert F. Kennedy Jr .

«Η ανάπτυξη ισχυρών πολιτικών απαιτεί χρόνο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της YouTube για την παγκόσμια εμπιστοσύνη και ασφάλεια Matt Halprin στο δημοσίευμα. «Θέλαμε να ξεκινήσουμε μια πολιτική που θα είναι ολοκληρωμένη, εφαρμόσιμη με συνέπεια και θα αντιμετωπίζει επαρκώς την πρόκληση».

Το YouTube, καθώς και το Facebook και το Twitter, απαγόρευσαν την παραπληροφόρηση για την COVID-19 τις πρώτες μέρες της πανδημίας την άνοιξη του 2020. Το YouTube έχει αφαιρέσει περισσότερα από 130.000 βίντεο που παραβίαζαν τους κανόνες του σχετικά με τα εμβόλια COVID-19, τα οποία ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο , και περισσότερα από ένα εκατομμύριο συνολικά βίντεο που περιείχαν παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό.

Εν τω μεταξύ, το Facebook εργάζεται για τη μείωση της εξάπλωσης περιεχομένου κατά των εμβολίων τουλάχιστον από το 2019 . Απαγόρευσε επίσημα την παραπληροφόρηση για το εμβόλιο τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα