Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, καθώς αν και προσπάθησαν δεν κατάφεραν να ανακάμψουν, υπό το βάρος των ανησυχιών, αναφορικά με την επίδραση των πληθωριστικών πιέσεων στις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,4%, ανατρέποντας επί της ουσίας απώλειες 1,7% ενδοσυνεδριακά. Ο κλάδος των τραπεζών έκλεισε με απώλειες 1,1%, ενώ εκείνος των ταξιδιών και αναψυχής σημείωσαν κέρδη 3%.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 0,84% στις 7.027 μονάδες, ο DAX έχασε 0,68% στις 15.156 μονάδες και ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,04% στις 6.517 μονάδες. Ισχυρές ήταν οι απώλειες του DAX και του CAC 40 σε επίπεδο εβδομάδας, ήτοι 2,4% και 1,8% αντίστοιχα, ενώ ο βρετανικός δείκτης ήλεγξε στο 0,3% την πενθήμερη πτώση του.

Αν και οι αγορές προσπάθησαν να περιορίσουν τις απώλειες τους σήμερα, οι ανησυχίες για τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, την επιβράδυνση της ανάπτυξης και την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων παραμένουν. Άλλωστε, πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση, που θα πρέπει να επιλυθεί για να μπορούν οι κεντρικές τράπεζες να βρουν το βέλτιστο μείγμα πολιτικής.

Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών τον Σεπτέμβριο, εντείνοντας τις ανησυχίες για περαιτέρω άνοδο στις τιμές αλλά και τις πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να λάβει μέτρα για ανάσχεση του κύματος ανατιμήσεων. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις 19 χώρες του ευρώ αυξήθηκε σε ποσοστό 3,4% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, έναντι 3% έναν μήνα νωρίτερα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές