Τα στοιχεία για τις κρατήσεις μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και τα πρώτα μηνύματα των προκρατήσεων για το 2022 από την μεγάλη Βρετανία δείχνουν ότι το «πλήρες τουριστικό come-back της χώρας είναι πλέον ορατό».

Την εκτίμησή αυτή διατυπώνει ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Sani/IKos Ανδρέας Ανδρεάδης ενώ επαναλαμβάνει την πρόβλεψη του για έσοδα 12 δις. ευρώ το 2021 από τον τουρισμό.

Το νεότερο όμως που κομίζει είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για τις κρατήσεις του 2022 από τη μεγάλη Βρετανία που όμως λέει «είναι εξαιρετικές»

Ο κ. Ανδρεάδης με ένα tweet πριν από λίγο έρχεται να κάνει ακόμη πιο πλατιά τα χαμογελά των κυβερνητικών παραγόντων, που μετρούν σε καθημερινή βάση τα έσοδα, γράφοντας: «Εκτιμώ επιβεβαίωση του σεναρίου για τουριστικά έσοδα το 21 κοντά στα 2/3 του 19 (~12 δις €) με μέσο έσοδο ανά επισκέπτη >20% & έσοδα Αυγούστου-Οκτωβρίου όσα το 19. Η πρώτες προκρατήσεις από Αγγλία για 2022 εξαιρετικές. Το πλήρες τουριστικό come-back της χώρας είναι πλέον ορατό».

Είναι γεγονός ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις ξενοδοχειακών παραγόντων, στους περισσοτέρους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας ο Σεπτέμβριος έτρεξε με πληρότητες από 70% ως και 80%, ενώ τον Οκτώβριο αν και ένα μέρος της ξενοδοχειακής βιομηχανίας ετοιμάζεται να κλείσει εκεί κοντά στις 15 Οκτωβρίου το νότιο Αιγαίο αλλά και το Ιόνιο, θα υποδέχεται επισκέπτες από το εξωτερικό ως τα τέλη μήνα, ενώ κάποιες μεγάλες τουριστικές μονάδες θα συνεχίσουν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Ο Οκτώβριος, όπως δείχνουν τα στοιχεία θα αντλήσει ικανοποιητικά νούμερα ιδιαίτερα από την βρετανική και τη γερμανική αγορά, που θα συνεχίσουν μέχρι τέλος Οκτωβρίου, όταν οι περισσότερες αγορές θα κλείσουν στις 15 Οκτωβρίου περίπου. Υπάρχουν ελπίδες ότι η γερμανική και η βρετανική αγορά θα συνεχίσει και κατά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, αναφέρει η αντιπρόεδρος του ΞΕΕ κ. Χριστίνα Τετράδη, στο imerazante.gr/

Σύμφωνα με στοιχεία του recovery-tracker του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένες 550 χιλιάδες θέσεις σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις, ενώ την εβδομάδα 11 με 17 Οκτωβρίου ακόμη 516 χιλιάδες θέσεις από το εξωτερικό.

Οι κύριες αγορές από όπου έρχονται τουρίστες είναι η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ολλανδία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός