Σήμα για τη συμμετοχή και άλλων θεσμικών επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ ανάβει η συμφωνία της δημοσίας εταιρίας με τη CVC για την απόκτηση του 10% των μετοχών της ελληνικής εταιρίας.

Το fund που διαχειρίζεται πάνω από 105 δισ. δολάρια επενδυτικά κεφάλαια, εξελίσσεται σε «Cornerstone Επενδυτή» στέλνοντας ταυτόχρονα σήμα επενδυτικής εμπιστοσύνης στο εγχείρημα της δημόσιας εταιρίας για την περαιτέρω μετοχοποίηση της και την άντληση κεφαλαίων προκειμένου να χρηματοδοτήσει το φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης της στην «πράσινη» ενέργεια και τις αγορές της Ν.Α. Ευρώπης. Πηγές της αγοράς, εκτιμούν πως με αυτή τη συμφωνία και κυρίως με την είσοδο της CVC στη ΔΕΗ, ανοίγει ο χορός της έλευσης και άλλων θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής εταιρίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα ποσοστά συμμετοχής τους θα κινηθούν κάτω από το 10%.

Η «συμφωνία cornerstone» έχει επίσης κι άλλη μία αξία. Η CVC μπαίνει στο μετοχικό κεφάλαιο με τιμή τα 9 ευρώ ανά μετοχή διαθέτοντας το μέγιστο ποσό των 395 εκ. ευρώ και χωρίς discount. Κάτι που δεν συνηθίζεται σε ανάλογες διαδικασίες αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Πρόκειται για κίνηση, η οποία ενισχύσει το μήνυμα της επενδυτικής εμπιστοσύνης στη ΔΕΗ από τη CVC.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα δείχνουν πως η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου οδεύει προς το στάδιο της υλοποίησης. Πηγές αναφέρουν ότι μεθαύριο Παρασκευή 29 του μηνός το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ θα κληθεί να εγκρίνει το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Επίσης θα οριστεί το εύρος των τιμών διάθεσης των μετοχών αλλά και οι ημερομηνίες που θα ανοίξει και θα κλείσει το βιβλίο των προσφορών. Αυτές κατά πάσα πιθανότητα θα είναι προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι εκτιμήσεις θέλουν, μετά και τη συμφωνία για την είσοδο της CVC στο 10% της ΔΕΗ, πως τα κεφάλαια που θα προσφερθούν θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Σκρέκας – «Η αντιμετώπιση της διεθνούς ενεργειακής κρίσης απαιτεί ισχυρή ευρωπαϊκή βούληση»
Ενέργεια |

Παρέμβαση Ελλάδας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Ρουμανίας για την αγορά ενέργειας

Η πρόταση προβλέπει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου η τιμή που πληρώνουν οι καταναλωτές να αντανακλά το μέσο κόστος του ενεργειακού μείγματος και το μέσο κόστος παραγωγής.

Οι δεσμεύσεις της Exxon για το κλίμα μένουν στα εύκολα
Partners |

Οι δεσμεύσεις της Exxon για το κλίμα μένουν στα εύκολα

Η ταχύτητα με την οποία η Exxon πέτυχε τον προηγούμενο στόχο της να μειώσει την ένταση των αερίων θερμοκηπίου στις δραστηριότητες γεώτρησης κατά τουλάχιστον 15% σε σύγκριση με το 2016 δείχνει ότι δεν ήταν ακριβώς φιλόδοξος στόχος

ΡΑΕ – Νέοι τύποι τιμολογίων και λογαριασμών ρεύματος από τον Μάρτιο
Ενέργεια |

Έρχονται νέοι τύποι τιμολογίων και λογαριασμών ρεύματος από τον Μάρτιο

Τρεις κατηγορίες τιμολογίων αποφασίζει ο Ρυθμιστής: «Μηδενικής Διακύμανσης», «Οριοθετημένης Διακύμανσης» και «Υψηλής Διακύμανσης». Δικαίωμα επιλογής με βάση την ύπαρξη ή μη ρήτρας αναπροσαρμογής. Με ενιαία μορφή τα έντυπα των λογαριασμών.

Σύνοδος ΟΠΕΚ+ – Η παραλλαγή Όμικρον δε φαίνεται να αλλάζει τα σχέδια στην παραγωγή πετρελαίου
Διεθνή |

Κρίσιμη σύνοδος ΟΠΕΚ+ με τα μάτια στραμμένα στην παραλλαγή Όμικρον

Υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις ότι η ευρύτερη ομάδα των χωρών-παραγωγών πετρελαίου, γνωστή και ως OΠΕΚ+, σκοπεύει να αλλάξει πορεία από το τρέχον σχέδιο παραγωγής της για μηνιαία αύξηση κατά 400.000 βαρελιών ημερησίως