Σήμα για τη συμμετοχή και άλλων θεσμικών επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ ανάβει η συμφωνία της δημοσίας εταιρίας με τη CVC για την απόκτηση του 10% των μετοχών της ελληνικής εταιρίας.

Το fund που διαχειρίζεται πάνω από 105 δισ. δολάρια επενδυτικά κεφάλαια, εξελίσσεται σε «Cornerstone Επενδυτή» στέλνοντας ταυτόχρονα σήμα επενδυτικής εμπιστοσύνης στο εγχείρημα της δημόσιας εταιρίας για την περαιτέρω μετοχοποίηση της και την άντληση κεφαλαίων προκειμένου να χρηματοδοτήσει το φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης της στην «πράσινη» ενέργεια και τις αγορές της Ν.Α. Ευρώπης. Πηγές της αγοράς, εκτιμούν πως με αυτή τη συμφωνία και κυρίως με την είσοδο της CVC στη ΔΕΗ, ανοίγει ο χορός της έλευσης και άλλων θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής εταιρίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα ποσοστά συμμετοχής τους θα κινηθούν κάτω από το 10%.

Η «συμφωνία cornerstone» έχει επίσης κι άλλη μία αξία. Η CVC μπαίνει στο μετοχικό κεφάλαιο με τιμή τα 9 ευρώ ανά μετοχή διαθέτοντας το μέγιστο ποσό των 395 εκ. ευρώ και χωρίς discount. Κάτι που δεν συνηθίζεται σε ανάλογες διαδικασίες αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Πρόκειται για κίνηση, η οποία ενισχύσει το μήνυμα της επενδυτικής εμπιστοσύνης στη ΔΕΗ από τη CVC.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα δείχνουν πως η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου οδεύει προς το στάδιο της υλοποίησης. Πηγές αναφέρουν ότι μεθαύριο Παρασκευή 29 του μηνός το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ θα κληθεί να εγκρίνει το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Επίσης θα οριστεί το εύρος των τιμών διάθεσης των μετοχών αλλά και οι ημερομηνίες που θα ανοίξει και θα κλείσει το βιβλίο των προσφορών. Αυτές κατά πάσα πιθανότητα θα είναι προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι εκτιμήσεις θέλουν, μετά και τη συμφωνία για την είσοδο της CVC στο 10% της ΔΕΗ, πως τα κεφάλαια που θα προσφερθούν θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια