Με τα βλέμματα στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ, αλλά και με τους ξένους να αναμένουν τη συνεδρίαση της Federal Reserve, το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται σε βήμα σημειωτόν, πέριξ των 905 μονάδων. Μάλιστα, η συναλλακτική δραστηριότητα μέχρι τώρα δείχνει ότι η πρωταγωνίστρια της συνεδρίασης είναι η αναμονή, με τις κινήσεις να είναι επιλεκτικές μέχρι… νεωτέρας.

Σαφώς όμως υποβόσκει μια αισιοδοξία στην αγορά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ot.gr, η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ σπάει κάθε ρεκόρ. Σύμφωνα με τον ot.gr, μια ώρα μετά το άνοιγμα του βιβλίου των προσφορών και η ιδιωτική τοποθέτηση έχει ήδη συγκεντρώσει το αιτούμενο ποσό της αύξησης που είναι τα 1,350 δισ. ευρώ. Οι προσφορές ξεπερνούν κάθε προσδοκία, ενώ το βιβλίο συνεχίζει να παραμένει ανοικτό.

Την ίδια ώρα, οι ξένοι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Fed την Τετάρτη, η οποία αναμένεται να εγκρίνει σχέδια για μείωση του μηνιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν επίσης σε σχολιασμούς σχετικά με τα επιτόκια και το πόσο διατηρήσιμη είναι η πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Aegean σημειώνει απώλειες 1,16%, με τις Εθνική, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, Πειραιώς, Eurobank, Motor Oil, ΟΤΕ και… ΔΕΗ να βρίσκονται σε ήπια πτωτικά εδάφη. Στον αντίποδα, στο θετικό πρόσημο του γενικού δείκτη συμβάλουν τα κέρδη σε ΟΛΠ, Σαράντη, Coca Cola, Alpha Bank και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες