Με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Federal Reserve κινούνται σήμερα και οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες διορθώνουν ελαφρώς από τα χθεσινά κέρδη, ενώ αναμένουν κάποιο σημάδια από τις προθέσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται κατά 0,23% χαμηλότερα. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 0,41% στις 7.259 μονάδες, ο DAX ενισχύεται κατά 0,28% στις 15.850 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,06% στις 6.888 μονάδες.

Την ώρα που ο πληθωρισμός τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ φτάνει στα πολυετή υψηλά, και οι αυξήσεις των τιμών είναι σε ευρεία βάση, οι αγορές αναμένουν με μεγάλη αγωνία τη συνεδρίαση της Federal Reserve. Η Fed την Τετάρτη αναμένεται να εγκρίνει σχέδια για μείωση του μηνιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν επίσης σε σχολιασμούς σχετικά με τα επιτόκια και το πόσο διατηρήσιμη είναι η πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η BP σημειώνει απώλειες 1,7%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε κέρδη 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το γ’ τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές