Με οδηγό τη ΔΕΗ, αλλά και την ανάκαμψη στο τελευταίο δεκάλεπτο της Eurobank και της Εθνικής, τελικά το ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με μικρές απώλειες και πολύ υψηλότερα από τα χαμηλά ημέρας.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,19 στις 906,85 μονάδες, με τον τζίρο στα 65 εκατ. ευρώ, διατηρώντας έτσι και τα κέρδη της εβδομάδας στο 1%.

Αν και η αγορά βρέθηκε ενδοσυνεδριακά ακόμη και στη στήριξη των 899 μονάδων, τελικά η σημαντική άνοδος της ΔΕΗ (και τα 23,9 εκατ. ευρώ τζίρου), αλλά και η ανάκαμψη της Εθνικής και της Eurobank στο τελευταίο τέταρτο της κύριας συνεδρίασης, ήταν καθοριστικές για τη διατήρηση του γενικού δείκτη στο εύρος της διακύμανσης της εβδομάδας. Ωστόσο, αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σε επιμέρους δείκτες ο τραπεζικός παρουσιάζει ενδιαφέρον ως προς την συμπεριφορά του στα τρέχοντα επίπεδα έχοντας ανακτήσει επίπεδα διαπραγμάτευσης πέντε μηνών.

Αν και η αγορά έχει αρκετούς και καλούς λόγους να αφήσει πίσω της τη ζώνη των 900 – 910 μονάδων, αδυνατεί να κάνει την υπέρβαση για υψηλότερα επίπεδα. Και, όπως επισημαίνει η Trader24 δεν προσετέθη κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση, η οποία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Γενικός Δείκτης «ψάχνει» σε πρώτο χρόνο τις 923 μονάδες, και σε δεύτερο το επίπεδο των 960 μονάδων που συνιστά τον μεσοπρόθεσμο στόχο.

Τα βλέμματα στην MSCI

Τώρα η εστίαση μετατίθεται για την 11η Νοεμβρίου, όταν και θα ανακοινώσει η MSCI τις αλλαγές στους δείκτες της, οι οποίες αναμένεται να έχουν ελληνικό ενδιαφέρον. Εκεί θα φανεί επίσης εάν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, μετά την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΔΕΗ με το +3,63%, αλλά και η Eurobank με το +1,66%, συγκράτησαν τις απώλειες στην αγορά, κόντρα στην άνω του 1% πτώση σε Μυτιληναίο, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΠΑΠ. Επίσης, αν και βρέθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα ενδοσυνεδριακά, οι απώλειες των Coca Cola, Motor Oil, Alpha Bank, ΟΤΕ και Βιοχάλκο περιορίστηκαν κάτω του 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους