Ο χρυσός προετοιμάζεται να καταγράψει κέρδη της τάξης του 1% αυτή την εβδομάδα, καθώς ευνοείται από τη στάση των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών όσον αφορά τα επιτόκια, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζει στην μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλου ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 1.794,83 δολάριαη ουγγία, την Παρασκευή στις 09:48 ώρα GMT. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης το Δεκέμβριο σημείωσαν άνοδο της τάξης του 0,2% στα 1.796,90 δολάρια η ουγγιά.

«Δεδομένου του τρόπου με τον οποίο τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας επηρεάζουν τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ, θεωρείται πιθανό η σημερινή ανακοίνωση για τις προσλήψεις να παίξει καθοριστικό ρόλο στο πώς θα τελειώσει ο χρυσός αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο αναλυτής της FXTM, Λουκμάν Ουτουνάγκα.

Οι επενδυτές αναμέμουν με ενδιαφέρον τα μηνιαία στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ , που θα ανακοινωθούν μέσα στη μέρα, για να έχουν μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για την οικονομία, συνυπολογίζοντας  τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας που ανακοινώθηκαν χθες. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 269.000, σημειώνοντας νέα πτώση από την περασμένη εβδομάδα, όταν είχαν ανέλθει σε 283.000. Το νούμερο δε, αυτό είναι πιο χαμηλά κι από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανάμεναν οι αιτήσεις να φτάσουν τις 275.000.

«Μια έκθεση που ανταποκρίνεται ή υπερβαίνει τις προσδοκίες θα ενισχύσει το δολάριο, οδηγώντας τελικά τις τιμές του χρυσού χαμηλότερα. Εναλλακτικά, μια απογοητευτική έκθεση θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές του χρυσού να ανεβαίνουν υψηλότερα», εξηγεί ο Ουτουνάγκα.

Η τιμή του ασημιού παραμένει αμετάβλητη στα 23,77 δολάρια η ουγγιά. Η τιμή της πλατίνας ενισχύθηκε κατά 0,45 στα 1.029,48 η ουγγιά και η τιμή του παλλάδιου εκτοξεύτηκε κατά 1,3% στα 2.025 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές