Τα… δόντια του στους επικριτές των απόψεων και της ιδεολογίας του συνεχίζει να δείχνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με την ανακοίνωση πως η νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ετοιμάζει κατάφερε να συγκεντρώσει ένα δισ. δολάρια από ιδιώτες επενδυτές.

Θυμίζουμε πως ο πρώην πρόεδρος ανακοίνωσε τον Οκτώβριο πως θα προχωρήσει στη δημιουργία της δικής του πλατφόρμας, της Truth Social, με την οποία θα ανακτήσει τη φωνή του στα social media, δεδομένου πως παραμένει αποκλεισμένος από το Twitter, το Facebook και το YouTube, μετά τα δραματικά γεγονότα της εισβολής στο Καπιτώλιο, τον περασμένο Ιανουάριο.

Τα σχέδια, λοιπόν, του κυρίου Τραμπ όχι μόνο προχωρούν κανονικά, αλλά ανακοίνωσε και την επιτυχή συγκέντρωση χρηματοδότησης ύψους ενός δισ. δολάριων από επενδυτές, τους οποίους δεν θέλησε να κατονομάσει. «Το ένα δισ. δολάρια που συγκεντρώσαμε στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς τις Big Tech πως θα πρέπει να δοθεί τέλος στην λογοκρισία και τον πολιτικό ρατσισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα ηνία της Truth Social θα διατηρήσει ο ίδιος ο Τραμπ, ο οποίος μέσω της ομάδας της έχει δηλώσει πως θέλει να δημιουργήσει έναν αντίπαλο στην κοινοπραξία που έχουν στήσει τα φιλελεύθερα και αριστερά μέσα ενημέρωσης.

Σε επόμενο στάδιο η start-up του κυρίου Τραμπ θα συγχωνευτεί με την εταιρεία «κέλυφος» (spac) Digital World Acquisition Group προκειμένου να διασφαλίσει έτσι την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Η δημόσια εγγραφή της Digital World πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο στον Nasdaq συγκεντρώνοντας 293 εκατ. δολάρια, κυρίως από hedge funds.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ