Οριακές είναι οι διακυμάνσεις σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες διανύουν την ημιαργία της παραμονής των Χριστουγέννων, αλλά με τα εναπομείναντα χαρτοφυλάκια να παρακολουθούν προσεκτικά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την παραλλαγή Όμικρον της Covid-19.

Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,06% στις 7.377 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,05% στις 7.103 μονάδες. Οι αγορές στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ελβετία είναι κλειστές, ενώ η συνεδρίαση ολοκληρώνεται νωρίς σε πολλές μεγάλες χώρες.

Σαφώς οι συναλλαγές στις αγορές σήμερα έχουν περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, χωρίς όμως να λείπει και το στοιχείο της παρακολούθησης της πορείας του κορωνοϊού, καθώς το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού Όμικρον είναι πιο ήπιο από προηγούμενες παραλλαγές του. Νέες μελέτες στη Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα υποδηλώνουν ότι η Όμικρον έχει μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας και σοβαρής ασθένειας.

Παρόλα αυτά, οι κυβερνήσεις αναζητούν ενδείξεις σχετικά με τη σοβαρότητα της νέας παραλλαγής, η οποία “διασχίζει” πολλές χώρες πολύ πιο γρήγορα από προηγούμενες μεταλλάξεις. Οι αρχές ανησυχούν ότι το σύστημα υγείας μπορεί να δεχθεί τεράστια πίεση κατά τη χειμερινή περίοδο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές