Η παραλλαγή Όμικρον θα είναι εφεξής η κυρίαρχη στην Ελβετία, όπου ασθενείς, που έχουν κάνει τρεις δόσεις εμβολίου, χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας.

Η Ελβετία καταγράφει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά μόλυνσης στην Ευρώπη, με τους νέους γύρω στα 20 έτη να έχουν πληγεί περισσότερο, δήλωσαν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στη Βέρνη.

Περίπου το 55% των κρουσμάτων στη χώρα οφείλεται πλέον στην Όμικρον και αυτή η παραλλαγή της Covid-19 αναμένεται σύντομα να αντιπροσωπεύει σχεδόν το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων.

Περίπου 40 άνθρωποι, που είχαν κάνει την τρίτη δόση, χρειάστηκε, εντούτοις, να νοσηλευτούν, δήλωσε ο Πατρίκ Ματίς, υπεύθυνος της διαχείρισης της κρίσης στο υπουργείο Υγείας της Ελβετίας.

Περισσότερα από 13.000 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα και αυτός ο αριθμός αναμένεται να φθάσει τα 20.000 την ημέρα τον Ιανουάριο.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το πέμπτο κύμα της πανδημίας και, σύμφωνα με τον Ματίς, καμία υποχώρηση δεν είναι ορατή.

Οι πολίτες πρέπει να μειώσουν τις επαφές τους, «όλος ο κόσμος μπορεί να το κάνει, είναι σχετικά απλό», εκτίμησε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ο Ρούντολφ Χάουρι, επικεφαλής της ένωσης αρχιάτρων των καντονιών, δήλωσε πως ορισμένα νοσοκομεία βρίσκονται στα όρια του κορεσμού, όμως οι διακομιδές προς άλλα νοσοκομεία λειτουργούν καλά.

Περίπου το 67% του πληθυσμού της Ελβετίας έχει λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις εμβολίου και το 22% μια τρίτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα