Μια σημαντική τονωτική ένεση κεφαλαίων ύψους 4,3 δισ. δολαρίων διασφάλισε ο όμιλος αθλητικών media DAZN Group από τον μεγιστάνα μεγαλοεπενδυτή Λεν Μπλαβάτνικ, που ήδη είναι ο κορυφαίος μέτοχος της εταιρείας μέσω της Access Industries.

Η νέα επένδυση από τον βρετανο-ουκρανό δισεκατομμυριούχο (που θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας) έρχεται να στηρίξει τα σχέδια της DAZN να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στο χώρο του στοιχήματος, στο gaming, αλλά και στα crypto, μέσω της έκδοσης στοχευμένων NFTs.

Εξάλλου τα αθλητικά media γενικότερα έχουν επιδοθεί σε μια κούρσα επενδύσεων προκειμένου να ενισχύσουν τις μεταδόσεις αγώνων κυρίως μέσω συνδρομητικών πλατφόρμων και streaming, προκειμένου να ανταποκριθούν στον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Μόλις τον Δεκέμβριο, η DAZN μαζί με την Movistar αγόρασαν έναντι 4,95 δισ. ευρώ τα δικαιώματα μετάδοσης του ισπανικού πρωταθλήματος της LaLiga στην Βρετανία για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η εταιρεία καλύπτει επίσης μεγάλο μέρος της γερμανικής Bundesliga, ενώ συνολικά εκτιμάται πως αριθμεί πάνω από 700 δικαιώματα μετάδοσης αθλημάτων και εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο.

Πάντως, η εταιρεία αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την διεκδίκηση της BT Sports, που επέλεξε να μπει σε αποκλειστικές συνομιλίες με την Discovery με στόχο την δημιουργία μιας κοινοπραξίας που θα ενώσει το BT Sport με το Eurosport. Μετά την εξέλιξη αυτή το DAZN επέλεξε να επικεντρωθεί και πάλι σε σχέδια επέκτασης κυρίως στο χώρο του στοιχήματος, σχέδιο που θα διευκολυνθεί από τα νέα κεφάλαια που θα επενδύσει ο Μπλάβατνικ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι