Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, απέρριψε το Σάββατο τις εκκλήσεις του προέδρου της Ουκρανίας για επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία τώρα, λέγοντας ότι η Μόσχα δεν πρέπει να είναι σίγουρη «ακριβώς» πώς θα απαντήσει η Δύση σε μια πιθανή εισβολή της.

Μιλώντας στο CNBC, στο πλάισιο της ετήσιας Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο της Γερμανίας, ο Όλαφ Σολτς είπε ότι οι δυτικοί σύμμαχοι ήταν «καλά προετοιμασμένοι» να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία – και γρήγορα – εάν επρόκειτο να εισβάλει στην Ουκρανία. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι τέτοια μέτρα θα πρέπει να παραμείνουν η έσχατη λύση με την ελπίδα να βρεθεί μια ειρηνική λύση στις συνεχιζόμενες εντάσεις.

Οι δηλώσεις Σολτς έρχονται σε αντίθεση με άλλους δυτικούς ηγέτες που έχουν κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς η Ρωσία θα μπορούσε να πληγεί οικονομικά, κυρίως μέσω των ενεργειακών κυρώσεων.

«Η άποψή μου είναι ότι δεν έχει νόημα να δημοσιοποιούνται τέτοιες προτάσεις. Είναι καλό που η ρωσική κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι πραγματικά σίγουρη για το τι ακριβώς θα κάνουμε», είπε.

«Θα ξέρουν περίπου για τι μιλάμε, αλλά δεν θα το ξέρουν ακριβώς», πρόσθεσε ο γερμανός καγκελάριος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα