Να διατηρήσουν τη συνεργασία τους στην στοχοποίηση όσων υποστήριξαν την «επιθετική προσέγγιση» του Βλαντιμίρ Πούτιν, συμφώνησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, γνωστοποίησε η Ντάουνιγκ Στριτ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Ρωσικές τράπεζες και ολιγάρχες βάζει στο στόχαστρο το πρώτο πακέτο των κυρώσεων

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον, «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι χρειάζεται να συνεχίσουν να εργάζονται αδιάκοπα προς την κατεύθυνση της στοχοποίησης ιδιωτών και επιχειρήσεων στη Ρωσία που χρηματοδοτούν την επιθετική προσέγγιση του προέδρου Πούτιν».

«Οι ενέργειες της Ρωσίας δεν απειλούν απλά την κυριαρχία της Ουκρανίας, αλλά αποτελούν μία κατάφωρη επίθεση στην ελευθερία και στη δημοκρατία» συμφώνησαν Τζόνσον και Μακρόν.

Στο μεταξύ, το πρώτο πακέτο των κυρώσεων της Βρετανίας κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας στη βουλή της χώρας. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως υπάρχουν και άλλα μέτρα στο τραπέζι, τα οποία θα δρομολογηθούν αναλόγως και με το τι θα πράξει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνέχεια.

Το πρώτο βρετανικό πακέτο στρέφεται κατά πέντε ρωσικών τραπεζών και τριών ολιγαρχών.

Πρόκειται για τις τράπεζες Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank και Black Sea Bank.

Οι ολιγάρχες είναι ο Γκενάντι Τιμτσένκο, ιδιοκτήτης και ιδρυτής της Volga Group  ο Μπόρις Ρότενμπεργκ και ο Ίγκορ Ρότενμπεργκ, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων στη Βρετανία θα παγώσουν, ενώ θα τους απαγορευτεί στο εξής η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, όλοι οι Βρετανοί υπήκοοι και εταιρείες θα απαγορεύεται να έχουν συναλλαγές μαζί τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα