To εκρηκτικό μίγμα της γεωπολιτικής ανισορροπίας και των ασύμμετρα υψηλών ρυθμών πληθωρισμού στις μεγάλες οικονομίες ανά τον κόσμο δικαιολογούν τις αυξημένες πιθανότητες ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να ανακοινώσει και επίσημα τη νέα επιτοκιακή στόχευση.

Με τις αγορές να αναμένουν τουλάχιστον 4 αυξήσεις έως το καλοκαίρι, είναι κρίσιμο να δούμε όχι μόνο την εκκίνηση του πολυαναμενόμενου προγράμματος σύσφιξης, αλλά και τους όρους αυτού, με δεδομένη την επίδραση που αυτοί θα έχουν στο επενδυτικό γίγνεσθαι.

Έτσι, μετά τη σύντομη διόρθωση των αποδόσεων στη λήξη των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ και την ευκαιρία επανεισόδου στο 1,69%, αυτές εκτοξεύτηκαν στο 2,14% σε νέα υψηλά 20 μηνών, προσεγγίζοντας μάλιστα με το χθεσινό κλείσιμο +6,79% τον πρώτο προϋπολογισμένο στόχο, με τη ζώνη υποδοχής να παραμένει το 2,4%.

Να επισημανθεί ότι σήμερα αναμένονται οι δηλώσεις του Jerome Powell σχετικά με τις επικείμενες ενέργειες, με την τεκμαρτή μεταβλητότητα στην αγορά δικαιωμάτων στο Σικάγο να έχει αυξηθεί εκθετικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News