Στηρίγματα στην τελευταία συναινετική στάση του Ουκρανού προέδρου αναφορικά με τη Ρωσία βρίσκουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται ήπια ανοδικά, αλλά πάντα με το βλέμμα στραμμένο στον ρωσοουκρανικό πόλεμο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με κέρδη 0,6%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να σημειώνει άνοδο 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,14% στις 7.493 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 1,16% στις 14.472 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,62% στις 6.594 μονάδες.

Ενώ ο ρωσοουκρανικός πόλεμος έχει εισέλθει στον δεύτερο μήνα, νέα χαραμάδα ελπίδας ανοίγει μετά την ανακοίνωση του νέου γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχα και Κιέβου που θα διεξαχθούν στην Τουρκία από σήμερα έως και την Τετάρτη. Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα του είναι προετοιμασμένη να συζητήσει να υιοθετήσει ένα καθεστώς ουδετερότητας, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, όμως θα έπρεπε αυτό να το εγγυηθούν τρίτα μέρη και να τεθεί σε δημοψήφισμα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Telecom Italia σημειώνει κέρδη σχεδόν 2%, καθώς επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει μια μη δεσμευτική πρόταση από την CVC Capital Partners για μειοψηφικό μερίδιο στον κλάδο των επιχειρηματικών υπηρεσιών της. Επίσης, ο νεοδιορισθείς Διευθύνων Σύμβουλος Pietro Labriola αποκάλυψε τα σχέδια να διαχωρίσει τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών της TIM από τις εγχώριες λειτουργίες σταθερού δικτύου της και να επιδιώξει συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές