Με τους φόβους για την εξέλιξη του πληθωρισμού να εντείνονται και την αύξηση των επιτοκίων να κυριεύουν τις αγορές, οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων οδεύουν στο να κλείσουν τον Μάρτιο με τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από το 1996.

Οι περισσότερες αποδόσεις 10 ετών ομολόγων στις χώρες της ευρωζώνης υποχώρησαν 5-6 μονάδες βάσης, μια ημέρα μετά από μια νέα άνοδο που προκλήθηκε από την ισχυρή άνοδο του πληθωρισμού στη Γερμανία που έφτασε στο 7% και την Ισπανία που άγγιξε το 9,8% τον Μάρτιο.

Ο γαλλικός πληθωρισμός αυξήθηκε σε υψηλό ρεκόρ 5,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πέμπτης, αν και η πτώση των τιμών του πετρελαίου έφερε κάποια ανακούφιση στους επενδυτές ομολόγων.

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός, ο οποίος έχει αυξήσει τις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια πιο νωρίς από τους αρχικούς σχεδιασμούς της, αλλά και η πιο επιθετική στάση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει αναταραχή στις αγορές ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας έχει αυξηθεί κατά 45 μονάδες βάσεις τον Μάρτιο και πρόκειται να κλείσει τον μήνα με τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από το 1996.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της Ολλανδίας και της Γαλλίας σημείωσαν τις μεγαλύτερες μηνιαίες αυξήσεις τους από το 2012 και το 2011 αντίστοιχα, με μηνιαίες αυξήσεις άνω των 40 μονάδων βάσης η καθεμία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές