Με μικρά κέρδη έκλεισε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και δεν παρέκκλινε από ένα στενό εύρος διακύμανσης, δεν έχασε και το θετικό του πρόσημο στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,31% στις 924,2 μονάδες, με τον τζίρο στα 72,5 εκατ. ευρώ.

Παρά το εύθραυστο διεθνές κλίμα, το ΧΑ κατάφερε να συνεχίσει την καλή του πορεία, αν και τα εμπόδια που καλείται να υπερκεράσει είναι αρκετά και σημαντικά. Άλλωστε, τα κέρδη σε αρκετούς τίτλους είναι ιδιαιτέρως ελκυστικά για να αφεθούν από τους βραχυπρόθεσμους στις πολλαπλές πηγές αβεβαιότητας που παραμένουν.

Μάλιστα, η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία μείωσε την πρόβλεψή της Moody’s Analytics για την αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ για το 2022 σε 4,5%, η οποία είναι 0,8 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη από το βασικό επίπεδο του Φεβρουαρίου. Οι προοπτικές για την τουριστική περίοδο το 2022 είναι λιγότερο αισιόδοξες.

Αντοχές

Πάντως ακόμη και σε αυτό το περιβάλλον το ΧΑ δείχνει αξιοσημείωτες αντοχές για ακόμη μία ημέρα αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές. Είναι άξιο παρατήρησης το γεγονός ότι ο ΓΔ είναι ο μόνος χρηματιστηριακός δείκτης σε Ευρώπη και ΗΠΑ που συντηρείται με κέρδη από την αρχή του χρόνου (+3,2%), έχοντας μάλιστα πολύ μεγάλη διαφορά από τους λοιπούς: ο Nasdaq 100 στο -13,2%, ο S&P500 στο -6,4%, ο DAX40 στο -10,8%, κ.ο.κ.

Την ίδια ώρα, η αγορά εκτός από την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία θα κρατήσει το ενδιαφέρον των ξένων, βρίσκεται στη Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα των Καθολικών, με αρκετά χαρτοφυλάκια να απέχουν ενόψει και των αργιών της Παρασκευής και της Δευτέρας.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Ελλάκτωρ ξεχώρισε με το +5,69% που σημείωσε, με τις Λάμδα, ΔΕΗ, Quest, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Coca Cola και ΟΤΕ να κλείνουν με σημαντικά κέρδη. Στον αντίποδα, Σαράντης, Motor Oil και Jumbo έκλεισαν με απώλειες άνω του 2%, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση των Aegean, Τέρνα Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών