Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον βρετανικό FTSE 100 όμως να μην ακολουθεί το θετικό κλίμα, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα βρέθηκαν στους βασικούς καταλύτες της αγοράς, όπως και οι εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,4%, με τον κλάδο της βιομηχανίας να κλείνει με άνοδο 1,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,02% στις 7.627 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,98% στις 14.502 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,36% στις 6.715 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της AkzoNobel σημείωσαν άνοδο σχεδόν 7% αφού η ολλανδική εταιρεία χρωμάτων ανέφερε υψηλότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη. Σύμφωνα με την εταιρεία οι υψηλότερες τιμές βοήθησαν στην αντιστάθμιση των πιέσεων κόστους που προκύπτουν από ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, την αναζωπύρωση της Covid στην Κίνα και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στον αντίποδα, η Kinnevik σημείωσε βουτιά σχεδόν 10% αφού η σουηδική επενδυτική εταιρεία σημείωσε πτώση 6% στην καθαρή αξία ενεργητικού της.

Βέβαια, ο πόλεμος στην Ουκρανία παραμένει στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος στην Ευρώπη, με το επίκεντρο να έχει μεταφερθεί στην περιοχή Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία. Η Ρωσία έθεσε νέο τελεσίγραφο για παράδοση στην πόλη της Μαριούπολης, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις και, σύμφωνα με πληροφορίες, εκατοντάδες πολίτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal.

Σε πολιτικό επίπεδο το ενδιαφέρον σαφώς μονοπωλούν οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, μετά και το χθεσινό ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων, Εμ. Μακρόν και Μ. Λε Πεν. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Μακρόν θα ανανεώσει την προεδρική του θητεία, εξασφαλίζοντας ένα ποσοστό κοντά στο 55%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές