Με απώλειες κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, με τους επενδυτές να επηρεάζονται αρνητικά από τον πιο επιθετικό τόνο του επικεφαλής της Federal Reserve, J. Powell, σχετικά με τη νομισματική πολιτική, καθώς δεν αποκλείεται και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ακολουθήσει τον ίδιο ρυθμό σύσφιξης.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με απώλειες 0,9%, με τους περισσότερους υποδείκτες να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,55% στις 7.585 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,96% στις 14.362 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 1,49% στις 6.615 μονάδες.

Αυτό που απασχολεί την αγορά είναι ο ρυθμός σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, τόσο από την αμερικανική Fed όσο και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Και ο Jerome Powell σχολίασε την πιθανότητα μιας μεγαλύτερης από το συνηθισμένο αύξησης των επιτοκίων τον επόμενο μήνα, τρομάζοντας τις αγορές, καθώς ο πληθωρισμός βρίσκεται σε πολυετή υψηλά.

Την ίδια ώρα, τα βλέμματα είναι στραμμένα στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. Ο δεύτερος – και τελευταίος – γύρος των εκλογών θέτει τον εν ενεργεία πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εναντίον της Μαρίν Λεπέν. Σε σημείωμα της, η Goldman Sachs περιέγραψε τις εκλογές ως αποφασιστική στιγμή για την πολιτική πορεία της Γαλλίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές