Βλέποντας τι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στην Αγγλία και συγκεκριμένα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τους οπαδούς να ζητάνε την αποχώρηση των Γκλέιζερς από την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του συλλόγου, καταλαβαίνεις πως ο ρομαντισμός υπάρχει ακόμα στο ποδόσφαιρο.

Και τον διατηρούν οι οπαδοί ακόμα και των πιο πλούσιων ομάδων στον πλανήτη. Οι φίλοι της Γιουνάιτεντ θα μπορούσαν απλά να περιμένουν την αγωνιστική ανάσταση της ομάδας τους. Οπως έκαναν τόσοι και τόσοι σε διάφορες ομάδες του νησιού. Η επιλογή, για παράδειγμα, ενός προπονητή σαν τον Τεν Χάαγκ δείχνει πως στο Μάντσεστερ έμαθαν από τα λάθη τους, δεν θέλουν να τα επαναλάβουν και θα κάνουν τα πάντα για να επιστρέψει η ομάδα στη διεκδίκηση των τίτλων.

Ομως τις ίδιες μέρες που ερχόταν η συμφωνία με τον συγκεκριμένο προπονητή και που ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωνε ένα ακόμα χατ τρικ, οι οπαδοί του συλλόγου διαδήλωναν κατά της διοίκησης. Οχι γιατί δεν βάζει λεφτά στην ομάδα. Αλλά γιατί οι Γκλέιζερς εξακολουθούν να βλέπουν την ομάδα τους σαν επιχείρηση. Στυγνά. Κυνικά. Λογιστικά. Οι οπαδοί των Κόκκινων Διαβόλων χρεώνουν στους αμερικανούς επιχειρηματίες το γεγονός πως λειτουργούν αυτοβούλως, έχοντας προσωπικό και οικονομικό συμφέρον. Και πλέον δεν μιλάμε απλά για μια ανύπαρκτη σχέση, αλλά για σχέση μίσους.

Οι Γκλέιζερς έκλεισαν μεγάλες χορηγίες για τον σύλλογο με γνώμονα το συμφέρον τους πάντα, ενώ τοποθέτησαν σε θέσεις κλειδιά ανθρώπους που δεν είχαν ιδέα από ποδόσφαιρο, αλλά από μάρκετινγκ και οικονομικά. Ο Εντ Γούντγουορντ που έγινε εκτελεστικός διευθυντής είναι το πιο τρανό παράδειγμα, αφού είναι ο άνθρωπος που έκανε τις μεταγραφές. Κινήσεις πολλών εκατομμυρίων που όμως δεν έφεραν αποτέλεσμα στο αγωνιστικό κομμάτι, ωστόσο εκτόξευσαν το εμπορικό. Ανχελ Ντι Μαρία, Ραδαμέλ Φαλκάο και Πολ Πογκμπά είναι κάποιες από αυτές. Αν ιδρώνει το αφτί τους; Δεν θα το λέγαμε. Εκείνοι θα εξακολουθήσουν να διοικούν τη Γιουνάιτεντ με τον τρόπο που έμαθαν και ο κόσμος θα εξακολουθεί να εκφράζει τη δυσαρέσκειά τους προς αυτούς. Διατηρώντας έναν ρομαντισμό που ιδιαίτερα στην Αγγλία ζει και βασιλεύει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι