Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν σήμερα ότι ο κόσμος πρέπει να εντείνει τις οικονομικές πιέσεις στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με κάθε δυνατό τρόπο, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ μετά τη βιντεοδιάσκεψη της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, στην οποία μετείχε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Να κινηθεί γρηγορότερα»

Ο Τζόνσον είπε ότι ο κόσμος «πρέπει να κάνει περισσότερα και να κινηθεί γρηγορότερα» για να στηρίξει την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Τζόνσον είπε ότι η Ουκρανία χρειάζεται στρατιωτικό εξοπλισμό που «θα της επιτρέψει όχι μόνο να κρατήσει τις θέσεις της αλλά και να ανακαταλάβει εδάφη».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι οι εταίροι της G7 πρέπει να εντείνουν τις διπλωματικές πιέσεις τους σε εκείνες τις χώρες που δεν ασκούν πιέσεις στην πολεμική μηχανή του Πούτιν. Συμφώνησε εξάλλου με τους ομολόγους του ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να στηριχθούν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία και για την ευρύτερη, παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων