Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) καθιέρωσε και γιόρτασε την Τετάρτη για πρώτη φορά ημέρα αφιερωμένη στον ρόλο της γυναίκας στη ναυτιλία.
Τις τελευταίες δεκαετίες το άρωμα γυναίκας στη ναυτιλία είναι πιο έντονο από ποτέ, τόνισε στο μήνυμά του για την Ημέρα της Γυναίκας στη Ναυτιλία ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.
Μπορεί το επάγγελμα να ανδροκρατείται ακόμη, όμως πλέον οι ναυτιλιακές εταιρείες και διεθνείς οργανισμοί εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο θέσεις-κλειδιά σε γυναίκες. Υπολογίζεται ότι περίπου 24.000 γυναίκες υπηρετούν ως ναυτικοί, αριθμός αυξημένος κατά 45,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη έκθεση του 2015.
Ο IMO καταβάλλει μια συντονισμένη προσπάθεια για να βοηθήσει τη βιομηχανία να προχωρήσει και να υποστηρίξει τις γυναίκες να επιτύχουν μια εκπροσώπηση που είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες του 21ου αιώνα και την ισότητα των φύλων όπως την έχει θέσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης, λέγοντας ότι με το πρόγραμμα Women in Maritime και υπό το σύνθημα: «Εκπαίδευση-Ορατότητα – Αναγνώριση», έχει υιοθετήσει μια στρατηγική προσέγγιση για την ενίσχυση της συμβολής των γυναικών ως βασικών ναυτιλιακών φορέων υποστηρίζοντας τη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις τόσο στην ξηρά όσο και εν πλω.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα