Αναμονή, ουδετερότητα και μοιρασμένα πρόσημα ήταν ο απολογισμός της σημερινής συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο τελικά έκλεισε με μικρά κέρδη, αν και βρέθηκε το πρωί ακόμη και στο +1%.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,03% στις 859,79 μονάδες, ενώ ο τζίρος έφτασε στα 82 εκατ. ευρώ.

Το σημαντικότερο σήμερα ήταν ότι ο γενικός δείκτης έκανε μία ακόμη προσπάθεια να διαπεράσει την αντίσταση των 870 μονάδων, η οποία όμως έπεσε στο κενό. Η αντίσταση δείχνει ότι ενεργοποιεί τόσο τους πωλητές όσο και τα στοπ στους αγοραστές, καθηλώνοντας και πάλι τον γενικό δείκτη σε επαφή με τις 850 μονάδες.

Διστακτικότητα

Έτσι, ενώ προσπαθεί το ΧΑ να αλλάξει τα τεχνικά δεδομένα του, όσο βρίσκεται κάτω από την αντίσταση των 870 – 872 μονάδων, το μοτίβο παραμένει πλαγιοπτωτικό. Και σύμφωνα με την Trader24, είναι προφανές ότι η κατευθυντικότητα, τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές διακατέχεται από διστακτικότητα, με τις εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία, των πληθωριστικών πιέσεων στις μεγάλες οικονομίες του κόσμου και της υγειονομικής κρίσης να αποτελούν τους βασικούς καταλύτες.

Επίσης, αυτήν την εβδομάδα που άνοιξε σήμερα, εκτός από τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των τραπεζών, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων ενόψει των αλλαγών του δείκτη MSCI. Οι αλλαγές θα λάβουν χώρα στο κλείσιμο της 31ης Μαΐου, όταν και αναμένεται να πραγματοποιηθεί και ένα ισχυρό rebalancing, με σημαντικές εισροές στις δύο προς ένταξη μετοχές.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Τέρνα Ενεργειακή ξεχώρισε με το +5,04%, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank και ΑΔΜΗΕ να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Θετικά έκλεισαν οι Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Titan, OTE, Βιοχάλκο, Motor Oil, Εθνική, Quest και ΕΛΧΑ.

Αντιθέτως, αρνητικά έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Σαράντη, Λάμδα και Ελλάκτωρ. Η Πειραιώς υποχώρησε κατά 4,08%, με τις ΟΛΠ, Jumbo, Alpha Bank, Coca Cola και Aegean να δέχονται επίσης πιέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών