
Ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου κατέπλευσε στα νερά του Αιγαίου, μεταφέροντας χιλιάδες επιβάτες στα μαγευτικά ελληνικά νησιά.
Το «Odyssey of the Seas», της εταιρείας Royal Caribbean Cruises, έδεσε στον Πειραιά για πρώτη φορά την Παρασκευή, με το επιβλητικό μέγεθος και τον σχεδιασμό να τραβάει όλα τα βλέμματα.

Πρόκειται για το δεύτερο από τα πλοία Quantum Ultra Class, που καθελκύστηκε το 2021 στα ναυπηγεία Meyer Werft στο Papenburg της Γερμανίας και έχει μήκος 348 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα και μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια πλωτή πολιτεία. Και αυτό γιατί μπορεί να φιλοξενήσει έως 5.498 επιβάτες, ενώ το πλήρωμα αποτελείται από 1.550 άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, κατά τον πρώτο κατάπλου του πλοίου στον Πειραιά, κατέβηκαν πάνω από 2.000 επιβάτες με σκοπό να δουν τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας, λίγο πριν αναχωρήσουν ξανά με προορισμό τη Μύκονο, την Τουρκία και την Κρήτη. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, το «Odyssey of the Seas» έχει ως home port την Τσιβιταβέκια της Ρώμης και από εκεί πλέει προς τα ελληνικά νησιά, την Τουρκία και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η «Οδύσσεια των Θαλασσών» διαθέτει ότι πιο σύγχρονο και καινοτόμο υπάρχει στον τομέα της τεχνολογίας και διασκέδασης, με τους επιβάτες να μπορούν να επιλέξουν αναρίθμητες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια που βρίσκονται στο πλοίο. Εκτός των άλλων διαθέτει προσομοιωτή κυμάτων για τους επίδοξους σέρφερς και τοίχο αναρρίχησης ύψους 12 μέτρων.

Οι επιβάτες μπορούν να θαυμάσουν θέα που κόβει τη ανάσα 90 μέτρα πάνω από τη θάλασσα στο North Star, μια γυάλινη κάψουλα με θέα 360 μοιρών, και να ψυχαγωγηθούν με χορό, τραγούδι και ακροβάτες, ενώ μπορούν να παρακολουθήσουν παραστάσεις στο τεράστιο θέατρο ή να χαλαρώσουν στο πρυμναίο αίθριο του 5ου καταστρώματος, όπου τη νύχτα μετατρέπεται σε χώρο που παρουσιάζονται virtual-reality θεάματα.

Κατά την παρουσίαση του πλοίου στους Έλληνες δημοσιογράφους, ο Ανδρέας Στυλιανόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού οργανισμού Navigator Travel & Tourist Services, tour operator εισερχόμενου τουρισμού και μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕ, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα και τις προκλήσεις της κρουαζιέρας, τονίζοντας πως η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου παραμένει πολύ δημοφιλής.


Latest News

Στρατηγικός ο ρόλος της ελληνόκτητης εμπορικής ναυτιλίας στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αερίου
Η Capital Product Partners LP στο 26ο Annual Economist Government Roundtable

Περισσότερο και φθηνότερο πετρέλαιο στις BRICS
Η «συμμαχία των πέντε» φαίνεται να επωφελείται από τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ

Νέα εταιρία ανάλυσης της αγοράς ξηρού φορτίου εισέρχεται στην αγορά
Η επιχείρηση ξεκίνησε την λειτουργία της το καλοκαίρι του 2020 με την πλήρη στήριξη της Signal Ocean

Τεστ Covid στα επαγγελματικά πλοία αναψυχής - Άρση του μέτρου ζητεί η FedHATTA
Nέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους επιβάτες στα επαγγελματικά πλοία αναψυχής

Εξαγορά νέου aframax για την Performance Shipping
Δανειακή συμφωνία για την χρηματοδότηση της εξαγοράς του έκτου aframax της εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Παληού

Στα «χέρια» φιλορώσων αυτονομιστών εμπορικά πλοία με ξένη σημαία
Πρόκειται για την πρώτη κίνηση των αυτονομιστών, που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, κατά της εμπορικής ναυτιλίας

Β. Μαρινάκης στον Economist: Οι Ελληνες εφοπλιστές παρέχουν ενεργειακή ασφάλεια στην κρίση
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδρυτής και πρόεδρος της Capital Maritime & Trading μίλησε στο 26ο συνέδριο του Economist, μαζί με την Αγγελική Φράγκου, πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Navios Maritime Holdings και τον τέως υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο

Σεμινάριο της WSM για το ship management
Η Wilhelmsen Ship Management είναι μία από τις μεγαλύτερες διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων παγκοσμίως

Νέο κρουαζιερόπλοιο με καύσιμο LNG από την Royal Caribbean
Το πλοίο θα παραδοθεί την άνοιξη του 2024

Σε ιστορικό υψηλό τα κέρδη της Διώρυγας του Σουέζ
Αυξήσεις στον αριθμό των πλοίων και των φορτίων