Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με πολλές αγοραστικές κινήσεις να εκδηλώνονται σε τίτλους που είχαν πιεστεί το προηγούμενο διάστημα, ενώ πλέον αρχίζουν και αποτυπώνουν την προοπτική της αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,8%, με τον κλάδο των εταιρειών των πετρελαϊκών να κερδίζει 2,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,51% στις 7.522 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,63% στις 14.007 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,73% στις 6.298 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Millicom International σημείωσε κέρδη 7,6%, ενώ η CTS Eventim έχασε 6,8%, μετά την έναρξη της κάλυψη από την BNP Paribas με τη σύσταση “underperform”.

Ευκαιρίες

Σύμφωνα με τους αναλυτές οι αγορές έχουν φτάσει σε ένα σημείο που έχουν αναδυθεί αγοραστικές ευκαιρίες. Βέβαια, οι επενδυτές παραμένουν επιλεκτικοί και πολλές φορές βραχυπρόθεσμοι, λόγω του αυξημένου γεωπολιτικού κινδύνου, και αυτοί είναι οι λόγοι για τη μεταβλητότητα που εμφανίζουν οι αγορές.

Την ίδια ώρα, σε η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ σηματοδότησε τη μεγάλη στροφή της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας μέσα στο 2022. Σύμφωνα με την Λαγκάρντ «με βάση τις σημερινές εκτιμήσεις θα είμαστε σε θέση να τερματίσουμε τα αρνητικά επιτόκια μέχρι τα τέλη του τρίτου τριμήνου». Αυτό σημαίνει ότι στη συγκεκριμένη χρονική το βασικό επιτόκιο θα είναι «στο μηδέν ή λίγο πάνω από το μηδέν».

Θετικά λειτούργησε και η ανακοίνωση ότι η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε 0,2% το α’ τρίμηνο, παρά τις συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές