
Αιχμές άφησε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για την πολιτική της φορολόγησης των κερδών της ηλεκτροπαραγωγής.
Ο κ. Μυτιληναίος μιλώντας στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Mytilineos είπε πως δεν αποδέχεται τους χαρακτηρισμούς περί «σούπερ κερδών», «αισχροκέρδειας» και «ληστείας». Υποστήριξε πως «η εταιρεία έχει ελεγχθεί δέκα φορές από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία του target model και έχει βρεθεί σύννομη. Δεν αποδέχομαι να μου ζητάνε να επιστρέψω αυτά που δήθεν λήστεψα».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εισηγμένης «είναι άλλο θέμα να συζητήσουμε στο πώς θα βοηθήσουμε τον κόσμο». Πάντως, υπογράμμισε ότι η εταιρεία έχει πάρει τις σχετικές προβλέψεις για την πληρωμή της έκτακτης φορολόγησης και δεν κινδυνεύει.
Σε ερώτηση αναλυτών για το αν επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις που είχε κάνει σχετικά με τον διπλασιασμό των καθαρών κερδών το 2022 σε σχέση με το 2020, ο κ. Μυτιληναίος διαβεβαίωσε πως τα καθαρά κέρδη θα ξεπεράσουν τα 260 εκ. ευρώ έναντι 130 εκ. ευρώ.
Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της εταιρείας σημείωσε ότι δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις στην εταιρεία και από την εφαρμογή του νέου μηχανισμού παρέμβασης των τιμών από την 1η Ιουλίου.
Μίλησε για τις προκλήσεις που υπάρχουν όπως ο υψηλός πληθωρισμός, η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία αδυνατώντας να κάνει προβλέψεις για την έκβαση τους. Πάντως διαβεβαίωσε για την ισχυρή ανθεκτικότητα της Mytilineos και τα μέτρα που έχει λάβει.
Ο κ. Μυτιληναίος τέλος σχολίασε και την έκθεση της BNP Paribas η οποία πρότεινε στους επενδυτές την πώληση του ομολόγου της εισηγμένης και την αγορά εκείνου της ΔΕΗ.
Όπως είπε υπάρχουν πολλές ανακρίβειες και έχει στείλει σχετική επιστολή στην τράπεζα αναμένοντας τις απαντήσεις της επί των θεμάτων που έθιξε η εισηγμένη.
Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την καταβολή μερίσματος ύψους 0,40 ευρώ ανά μετοχή.


Latest News

Σε 2 εβδομάδες ο οδικός χάρτης για απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια
Ο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μίλησε στη Σύνοδο Κορυφής για το Μέλλον της Ενεργειακής Ασφάλειας στο Λονδίνο

Eυελιξία στην αποθήκευση φυσικού αερίου ζητά η επιτροπή της ευρωβουλής
Η ψηφοφορία για τη διαπραγματευτική θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί του θέματος θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο

Άρση των κυρώσεων σε Nord Stream και ρωσικά assets στην Ευρώπη μελετούν οι ΗΠΑ
Τα σχέδια αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο των συζητήσεων για τερματισμό του πολέμου Ρωσίας- Ουκρανίας

Στο μικροσκόπιο οι επιδοτήσεις στο ρεύμα - Τι ανακοίνωσε ο Παπασταύρου
Άμεσα θα ανακοινωθούν οι επιδοτήσεις ρεύματος προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Τι τόνισε ο Σταύρος Παπασταύρου

«Δεν πήραμε το μάθημα από την ενεργειακή κρίση» - Καμπανάκι από τον ΙΕΑ
Η σύνοδος κορυφής του Λονδίνου θα επικεντρωθεί στην ασφάλεια του εφοδιασμού και στα διδάγματα της κρίσης που ακολούθησε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Επίσκεψη Παπασταύρου στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ
Ο ΥΠΕΝ κ. Παπασταύρου τόνισε πως «το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας μας αντιμετώπισε προκλήσεις, λόγω της υψηλής παραγωγής και της χαμηλής κατανάλωσης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υπερφόρτωση»

Στρώνοντας τον δρόμο για το αμερικανικό LNG - Αλλάζουν οι κανόνες για τις εκπομπές μεθανίου στην ΕΕ;
Ο Βρυξέλλες προσπαθούν να καταστήσουν πιο εύκολο για το αμερικανικό φυσικό αέριο να φτάσει στην Ευρώπη

Με το βλέμμα στην πράσινη μετάβαση τα διυλιστήρια
Οι δύο κορυφαίοι ενεργειακοί όμιλοι Motor Oil και HELLENiQ ENERGY συνεχίζουν την υλοποίηση των στρατηγικών τους σχεδίων για την πράσινη μετάβαση

Η Ινδία ανανεώνει την πολιτική φυσικού αερίου για να κάνει πιο προσιτή την τιμή του
Ζητούμενο για την Ινδία είναι να ενισχύσει το πλαίσιο για τη διαρκή διαθεσιμότητα του φυσικού αερίου και να το καταστήσει οικονομικά πιο προσιτό

Τέλος το αμερικανικό LNG για την Κίνα - Νέα ώθηση στις αγορές από Ρωσία
Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, η Κίνα έχει εισαγάγει ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό του LNG της από τις ΗΠΑ