Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων εν αναμονή των αυριανών ανακοινώσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου ενισχύθηκε στο 3,86%, κατά 6 μονάδες βάσης και το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου διατηρήθηκε στο 2,51%, καθώς η απόδοση του γερμανικού διαμορφώθηκε στο 1,35%.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων καταγράφηκαν συναλλαγές 143 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 32 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς.

Η αγορά ομολόγων της ευρωζώνης

Η ίδια τάση παρατηρείται και στην αγορά ομολόγων της ευρωζώνης, καθώς υποχωρούν οι τιμές και ενισχύονται οι αποδόσεις. Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου διαμορφώθηκε σε 1,877%  ενισχυμένη κατά 6 μονάδες βάσης και του αντίστοιχου ιταλικού σε 3,459% ενισχυμένη κατά 68 μονάδες βάσης.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στις αυριανές ανακοινώσεις της ΕΚΤ καθώς αναμένεται να επιβεβαιώσει την πρόθεσή της να αυξήσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη έφτασε σε  υψηλό ρεκόρ τον Μάιο, η αύξηση των επιτοκίων θα συζητηθεί τον Ιούλιο, καθώς η ΕΚΤ πρέπει πρώτα να τερματίσει επίσημα τις καθαρές αγορές περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της. Το βασικό ερώτημα είναι πόσο επιθετική θα είναι η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής τους επόμενους μήνες – ορισμένοι αναλυτές έχουν μετακινήσει τις εκτιμήσεις τους για μεγαλύτερη αύξηση το αργότερο τον Σεπτέμβριο.

Η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος, ελαφρώς ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0737 δολάρια  από το επίπεδο των 1,0710 δολάρια που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή που για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0739 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές