Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα ταξιδέψει στο Κίεβο με τους ομολόγους του από τη Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν και την Ιταλία Μάριο Ντράγκι, πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά στα τέλη Ιουνίου, ανέφερε η γερμανική Bild am Sonntag.

Η εφημερίδα επικαλείται γαλλικές και ουκρανικές κυβερνητικές πηγές.

Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης είπε στο Reuters: «Δεν είμαστε σε θέση να το επιβεβαιώσουμε αυτό».

Διαπραγματεύσεις

Παρίσι και Βερολίνο φέρεται να διαπραγματεύονται εδώ και αρκετό καιρό μια κοινή επίσκεψη στο Κίεβο. Σύμφωνα με πληροφορίες της BamS, ο Μακρόν ήθελε να μεταβεί εκεί μόνο μετά τις γαλλικές βουλευτικές εκλογές. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι το να επισκεφθεί την Ουκρανία μαζί τους και ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ως τρίτο μέρος στην ομάδα,  ήταν μια ιδέα από τη Γαλλία.

Ο Φον ντερ Λάιεν έχει κάνει μέχρι στιγμής εκστρατεία για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Το αν ο Σολτς και Μακρόν θα στηρίξουν επίσης το Κίεβο είναι ένα ανοιχτό ερώτημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης

Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».