Η ευθύνη της αξιολόγησης των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, προϋπολογισμού 520 εκατ. ευρώ που είναι το μεγαλύτερο που έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, ανήκει στις ΔΑΟΚ της κάθε Περιφέρειας και όχι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε ο ΥπΑΑΤ κ. Γ. Γεωργαντάς, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κυριακής Μάλαμα.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς, ευθύνη του ΥπΑΑΤ είναι η προκήρυξη του προγράμματος και η ανάρτηση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης που κάνει το επιστημονικό προσωπικό των ΔΑΟΚ εφαρμόζοντας τις κανονιστικές διατάξεις και τις προϋποθέσεις που προβλέπει το πρόγραμμα. Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο είναι δεδομένο και δεν πρέπει να εργαλειοποιείται από κανέναν προκειμένου να φανεί αρεστός, σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Η Ερώτηση της κ. Μάλαμα αφορούσε την απόρριψη αιτήσεων ελατοπαραγωγών στη Χαλκιδική. Σημειώνεται από τους 72 ελατοπαραγωγούς που είχαν καταθέσει αίτηση στην Κεντρική Μακεδονία οι 67 ήταν στη Χαλκιδική και οι υπόλοιποι 5 σε άλλες περιφερειακές ενότητες. Στη Χαλκιδική αξιολογήθηκαν από τη ΔΑΟΚ και στη συνέχεια εγκρίθηκαν οι 13.  Ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι οι απορριφθέντες μπορούν να καταθέσουν ενστάσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα