Προβλήματα σε όλο τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο αναμένεται να προκαλέσουν τεχνικές δυσκολίες στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται το Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, τον αεροπορικό κόμβο με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Προειδοποίηση Lufthansa: Η κατάσταση στα αεροδρόμια είναι απίθανο να βελτιωθεί άμεσα

«Έτσι καθυστερήσεις στις επιχειρήσεις και ακυρώσεις πτήσεων θα υπάρξουν και στο Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης», ανακοίνωσε η Fraport με ανάρτηση στον ιστότοπό της.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Εργαζομένους από το εξωτερικό θέλουν να προσλάβουν τα γερμανικά αεροδρόμια

Προβλήματα σε κέντρο ελέγχου

Η εταιρεία έκανε λόγο για «τεχνικές δυσκολίες» σ’ ένα κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στο Λάνγκεν, κοντά στη Φρανκφούρτη, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένη.

Η εταιρεία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας DFS, οι ελεγκτές της οποίας παρακολουθούν τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις στα 15 διεθνή αεροδρόμια της Γερμανίας, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει.

Η Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ανακοίνωσε πως είναι πολύ νωρίς για να πει πόσες από τις πτήσεις της θα επηρεαστούν. Ο ιστότοπος του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε αριθμό ακυρώσεων πτήσεων, αν και δεν αναφέρει κάποιο λόγο γι’ αυτές.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή