Διορθωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς είναι εκ των καταλυτών της πολιτικής της Federal Reserve. Παρά τη σημερινή διόρθωση, όμως, οι δείκτες στην Ευρώπη βρίσκονται σε τροχιά για μία θετική εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,3%, με το κλάδο των βασικών πόρων να χάνει 1,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,16% στις 7.177 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,01% στις 12.841 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,19% στις 6.018 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η γαλλική εταιρεία κοινής ωφελείας EDF κερδίζει 5% καθώς η γαλλική κυβέρνηση αναζητά νέο διευθύνοντα σύμβουλο ενόψει της εθνικοποίησης της εταιρείας.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της Tag Immobilien υποχωρούν περισσότερο από 10%, μετά την απόφαση για αύξηση κεφαλαίου.

Πέραν της σημερινής εικόνας όμως, οι αγορές προσπαθούν να αξιολογήσουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όταν και αρκετά μέλη του συμβουλίου ζήτησαν να προχωρήσει σε  πιο επιθετική πολιτική και να αυξήσει πιο επιθετικά τα επιτόκια από ότι έχει προγραμματίσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές