Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στα Κρέστενα Ηλείας, με τις εφιαλτικές μνήμες του 2007 να ζωντανεύουν. Σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες και οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς πριν πέσει το φως της ημέρας. Η νύχτα που έρχεται θα είναι δύσκολη για τους κατοίκους της περιοχής, που το απόγευμα κλήθηκαν να εκκενώσουν τα Κρέστενα.

Διαβάστε επίσης: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με εκδήλωση πυρκαγιάς τη Δευτέρα 

Οι περισσότεροι βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, καθώς φοβούνται για τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.

Το μέτωπο κινείται νοτιοανατολικά προς το χωριό Γρύλλο και τη βουνοκορφή Σμέρνα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, οι δυνάμεις στο σημείο έχουν ενισχυθεί. Πλέον, επιχειρούν 125 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 43 οχήματα. Από αέρος ρίψεις νερού κάνουν τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι έχει δοθεί εντολή προληπτικής εκκένωσης σε Κρέστενα, Φρίξα, Μακρίσια, Σκυλλουντία, Γρύλλο και Βρίνα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκυλλουντία».

«Το κακό έγινε μέσα σε 10 λεπτά όπως το 2007»

Ο Αναστάσιος Καρνάρος, δημοτικός σύμβουλος, στα Κρέστενα μίλησε στο Open για τη φωτιά που ξέσπασε. «Είμαστε περικυκλωμένοι από τις φλόγες. Το κακό έγινε μέσα σε 10 λεπτά, όπως το 2007» λέει μεταξύ άλλων και επισημαίνει πως για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες και εγκλωβισμένους.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι σπίτια που βρίσκονται κοντά στην Σκιλλούντια έχουν ήδη καεί, με τη φωτιά να περνάει μέσα από αυτά και να συνεχίζει την καταστροφική της πορεία.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γ.Ν. Πύργου. Μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων. Το περιστατικό έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης